Deinum

Monthly Archives: mei 2008

F-16 vliegbasis Leeuwarden verzorgt fly by tijdens landmachtdagen

mei 29, 2008 Reacties uitgeschakeld voor F-16 vliegbasis Leeuwarden verzorgt fly by tijdens landmachtdagen

Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni is de Vliegbasis Leeuwarden open voor vertrek en landing van één F-16.

Deze F-16 verzorgt een fly by tijdens de Open Dagen van de Koninklijke Landmacht in Oirschot. De F-16 van de Koninklijke Luchtmacht start en landt twee keer per dag.

Zowel in de ochtend, tussen 09.00 en 11.00 en in de middag tussen 13.30 en 15.30 uur.

Weersomstandigheden en veiligheidsaspecten kunnen van invloed zijn op de uitvoering van deze vluchten. Het is daarom mogelijk dat tijden zonder voorafgaande waarschuwing wijzigen. De mogelijkheid is aanwezig dat omwonenden van de vliegbasis geluidhinder ondervinden van de vliegbewegingen.


Plaatsen van een bordje bij de Oranjeboom

mei 26, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Plaatsen van een bordje bij de Oranjeboom

Op zaterdag 24 mei jl. is er een bordje geplaatst en onthuld bij de Oranjeboom op Doekele’s Leechje ten zuiden van de St. Jan.
De Oranjeboom is op 02-02-02 geplant door leerlingen van de basisschool en burgemeester Van Delft ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem Alexander met Maxima Zorreguieta.

Dorpsbelang, dat indertijd de festiviteiten organiseerde, heeft na een korte voorbereidingstijd, voor een bijpassend bordje gezorgd. Dit bordje is door dorpsbelang lid Anne van der Wulp, ondanks rugklachten, keurig en vakkundig geplaatst. Om efficiëntie reden is het bordje na deze werkzaamheden direct onthuld door de heer Van der Wulp. Hij was voor deze gelegenheid gekleed in een rood/oranje shirt. Jammer genoeg viel de publieke belangstelling tijdens de onthulling enigszins tegen. Op een verdwaald schoolkind na was alleen een website redacteur aanwezig, die van de gelegenheid gebruik maakte om foto’s te maken en dit artikel te schrijven.

Van de website redactie


Jelle Bangma wint prijs Berneboekesjuery

mei 21, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Jelle Bangma wint prijs Berneboekesjuery

De Berneboekesjuery heeft Skoare by FC Top van Jelle Bangma gekozen tot mooiste Friestalig kinderboek van het jaar.

Dat heeft de Stichting It Fryske Berneboek bekendgemaakt.

Jelle Bangma heeft de prijs, een zilveren speld, vanaochtend van Siets Ypenga van de werkgroep Berneboekesjuery ontvangen. Deze uitreiking vond plaats in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen.

Van januari tot april konden leerlingen van de Friese basisscholen stemmen op hun favoriete Friestalige kinderboek. Ze konden kiezen uit zeven vooraf geselecteerde titels. Behalve Jelle Bangma maakten ook Auck Peanstra en Riemkje Pitstra (met Geheim), Eppie Dam (met Lytse man), Hanneke de Jong (met It ear fan Sven), Lida Dykstra (Spegelspreuk), Machiel Braaksma ( Moaie ferhalen) en Mindert Wijnstra (met De stilte fan Joachem) kans op de prijs.

Het boek van Eppie Dam werd tweede en Auck Peanstra en Riemkje Pitstra derde.

 

onderstaande artikel is uit de Leeuwarder Courant van 21 mei 2008.


Traditionele plantjesmarkt OBS Master Camminga

mei 18, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Traditionele plantjesmarkt OBS Master Camminga

Op woensdagmiddag 14 mei 2008 werd de traditionele plantjesmarkt van de obs Master Camminga gehouden.
Op het gezellige, zonovergoten schoolplein was het een drukte van belang.
Tuinliefhebbers kwamen van heinde en verre om de mooie planten te kopen.
Ook de koffie/thee/limonade en cake vonden gretig aftrek.
De kinderen waren heel fanatiek aan het spelletjes doen en hadden veel plezier.
De zelfgemaakte kunst van de leerlingen was in een ommezien verkocht, de maskers, schilderijen, fraai beschilderde bloempotten en bonbonschaaltjes waren dan ook van een hoge kwaliteit.
Al met al een gezellige en bijzonder geslaagde middag.
Het resultaat was dat er ± €700.- overbleef voor het kopen van schoolspullen die niet uit het reguliere budget kunnen worden aangeschaft.
Alle kopers, bezoekers en vrijwilligers hartelijk dank.

De floralia commissie van

OBS Master Camminga


Kids4NIX Vakantievoordeel

mei 17, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Kids4NIX Vakantievoordeel

Kids4NIX Vakantievoordeel
Kinderen reizen gratis tijdens schoolvakanties

Lijkt het je vet om met bijvoorbeeld je ouders tijdens de schoolvakanties helemaal voor niks met de trein van Arriva te reizen? En ben je niet ouder als 11 jaar? Dan is de Treinactie KIDS4NIX helemaal iets voor jou!
Je begeleider koopt zelf een kaartje en mag wel drie kinderen gratis meenemen. Maar wat doe je als je met vier of meer kinderen op stap wilt? . Dan kan je begeleider namelijk een kaartje voor hen kopen met maar liefst 40% korting!

Vakantieoverzicht basisscholen 2008

Merwede-Lingelijn* Noordelijke Lijnen**

Mei 26-04-08 t/m 05-05-08 26-04-08 t/m 05-05-08
Zomer 19-07-08 t/m 31-08-08 28-06-08 t/m 10-08-08
Herfst 11-10-08 t/m 19-10-08 18-10-08 t/m 26-10-08
Kerst 20-12-08 t/m 04-01-09 20-12-08- t/m 04-01-09

 


Nacht Zonder Dak

mei 13, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Nacht Zonder Dak

Jongeren uit Deinum/Boksum/Blessum dakloos bij de Nacht Zonder Dak

Op zaterdagavond 17 mei vanaf 20.00uur verandert het kaatsveld bij it String in Boksum in een grote krottenwijk. De jeugdraad van de PKN-gemeente Terpoarte van Deinum/Boksum/Blessum organiseert de Nacht Zonder Dak. Jongeren tussen 13 en 20 jaar brengen (onder begeleiding van volwassenen) de nacht door in zelfgebouwde hutten van karton of plastic.

Dit doen ze om geld in te zamelen voor straatmeiden in Bolivia, omdat zo’n nachtje zonder dak voor veel jongeren in de derde wereld dagelijkse realiteit is.

Deze ‘Nacht Zonder Dak’ is een initiatief van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear.

De jongeren slapen één nacht buiten en laten zich daarvoor sponsoren. Ook op andere plaatsen in Nederland doen jongeren mee aan deze actie. Het geld is bestemd voor een project van Tear dat straatmeiden ondersteunt in Bolivia. Zie ook: www.nachtzonderdak.nl

U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen in ‘onze’ krottenwijk. En, misschien wilt u zelfs wel sponsoren!


Aanleg schelpenpaden

mei 8, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Aanleg schelpenpaden

Sprokkelpaden of Schelpenpaden ??

 

Empatec is sinds 6 mei bezig om de oude schorspaden, langs het van Harinxmakanaal en achter de Mennerdahof, te vervangen door schelpenpaden.

Deze actie was al een paar jaar geleden toegezegd maar gelukkig wordt dit nu nog voor de zomer gerealiseerd.

In het fotoalbum kunt u alvast enkele foto’s vinden (er volgen meer).


Concert Advendo jeugd en volwassenen met Collage in de St. Jan in Deinum

mei 1, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Concert Advendo jeugd en volwassenen met Collage in de St. Jan in Deinum

18 april 2008 Concert in de St. Jan in Deinum Advendo jeugd en volwassenen met Collage.

 

Jong Advendo û.l.f. Aaltsje de Jong is dizze jûn it earst oan bar. Se nimme ús mei nei Bosnië, Ruslân en Poalen. Komposysjes fan Jacob de Haan. Fan David Well brochten se Heavy Stuff, Rock About fan Frede Grines en in bewurking fan in stik fan Joseph Haydn. In grut applaus krigen se fan it publyk.

 

Doe kaam it koar Collage û.l.f. Sipco Soorsma mei harren earste diel fan it optreden. Oan de piano Machiel Keekstra, mar faak song men a capella. In breed repertoire, fan in prachtige Spaanske meldij ut de 16e ieu, negro spirituals nei “daar was laatst een meisje loos”.

 

Advendo û.l.f. Ido Kempenaar sette útein mei de mars Members of Honeur fan A.L.Schulte. Dêrnei de Yellow Mountains fan Jacob de Haan, The Ring of Fire fan Alfred Willering en ta slot fan it earste diel She’s the one fan Robbie Williams/bew. Steve Cortland.

 

Nei de pause kaam Collage mei Lullabye fan Billy Joël/arr. Mac Huff, Something fan George Harrison/arr. Mac Huff, it bekinde Ob-la-di ob-la-da fan John Lennon & Paul Mc Cartney. Fan Freddie Mercury lieten se Seaside Rendezvous en de Bohemian Rapsody hearre.

 

Advendo brocht doe Because we believe fan Andrea Bocelli/bew. Frank Bernaerts en Down by the Sally Gardens.

 

Mei Collage waard doe noch The Cream of Clapton spile en songen fan Eric Clapton/bew. Ron Sebregts.