Deinum

Monthly Archives: augustus 2009

Weer een nieuwe aanwinst in Deinum !!!

augustus 30, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Weer een nieuwe aanwinst in Deinum !!!

Het was u waarschijnlijk al opgevallen, maar vlakbij school en op het grasveldje aan de Spoorstrjitte wordt nu (door de gemeente) een Jeu de Boules baan aangelegd.
Het is de bedoeling dat deze Jeu de Boules baan volgende week klaar zal zijn.

In het fotoalbum enkele foto’s van de inrichting van de baan.

Voor meer informatie over “Jeu de Boules” kunt u de website van de Nederlandse Jeu de Boules Bond bezoeken –> www.njbb.nl


Nieuws van de vliegbasis

augustus 29, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Nieuws van de vliegbasis

Zit je te bellen, in de tuin of je zit op school waar door de warmte de ramen openstaan en er komt een straaljager van de vliegbasis Leeuwarden overvliegen. Wil je na die ene straaljager het gesprek weer oppakken, komt er nog eentje.
Dit is een situatie die elke Deinumer wel herkent.

Ook de vliegbasis weet dat dit probleem er is.
Gelukkig hebben ze zelf de oplossing.
De vliegbasis geeft namelijk een maandlijkse nieuwsbrief uit waarin staat wanneer er wordt gevlogen, hoeveel, hoe laat en waarom.
Hierdoor bent u, als goed voorbereide Deinumer altijd op de hoogte.
Natuurlijk is de redactie van www.deinumdorp.nl zelf ook lid van deze nieuwsbrief om u zo goed mogelijk te informeren via deze website.
Wilt u zelf ook deze mailing ontvangen? Stuur dan een uw e-mail adres naar:

lw.csostafvoorlichting@mindef.nl of bel met Staf Voorlichting op 058-2346700.


Verslag viswedstrijd …

augustus 28, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Verslag viswedstrijd …

Viswedstrijd 2009

De viswedstrijd zou dit jaar op vrijdag 28 augustus plaats vinden. Het was tot de laatste minuten spannend of het door zou kunnen gaan. Er dreven zwarte wolken over, de regen kwam in bakken vol naar beneden, het onweerde en het bliksemde. Maar …….. www.buienradar.nl gaf aan dat het om 19.00 uur (de start van de viswedstrijd) droog zou zijn. En inderdaad, even voor 19.00 uur klaarde het op, de zon brak door,de eerste mensen stonden al op de vissteiger, we gingen los, en hoe!

Het decor was al prachtig, een schitterende dubbele regenboog op de achtergrond, en nog steeds wat onweergerommel en een enkele flits in de verte. Er kwamen steeds meer mensen een hengeltje uitwerpen. Uiteindelijk waren we met meer dan 60 personen (kinderen, volwassenen, vissers, toeschouwers etc.) en was het reuze gezellig.
Riemer sloeg net als vorig jaar meteen het ene na het andere visje uit het water, dat beloofde nog wat. Het bleek een perfect visweertje te zijn, nog niet eerder zijn er zulke grote vissen gevangen tijdens de Deinumer viswedstrijd.

Het werd een waar spektakel, met de familie Bleeker in de hoofdrol (laten we alvast een gouden tip verklappen: vissen met bruine bonen- en maïs uit blik schijnt heel goed te werken). De jury bleef heen en weer rennen, overal moesten visjes opgemeten worden. Op een gegeven moment was er een heuse strijd aan de gang tussen Sil en een enorme vis aan zijn hengel, wie zou dit gaan winnen? Sil moest al zijn krachten en professie aanspreken in dit gevecht, hij kreeg er pijn van in zijn armen, al hangend aan de hengel, beetje laten vieren en weer een stukje inhalen, opperste concentratie. En ja hoor, het lukte Sil deze strijd te winnen. Zorgvuldig werd de vis binnen gehaald, onder aanmoediging van een enthousiast publiek dat was toegestroomd. Voorzichtig werd het haakje verwijderd, de vis gemeten, nog even een fotomomentje, en toen liet Sil de vis weer rustig in het water glijden, op weg naar de vrijheid. Wat een avond.

De uitslag was als volgt:
Sil Bleeker, met een enorme snoek van wel 68 cm. Sil koos het leefnet als prijs.
Fen Bleeker, bijna net zo groot als Fen was de vis die hij binnenhaalde, een brasem van 47 cm. Fen wilde graag de viskoffer mee naar huis nemen.
Selmar Wentink, glunderend en trots haalde Selmar een brasem van 46 cm. binnen. De hengel was voor Selmar.
Het kleinste visje werd deze avond gevangen door Koosje Kuiphof, het was 8 cm. Koosje kreeg een compleet draad/dobbersetje.

Tot slot willen we nog graag Anita Suierveld bedanken voor haar deskundige jurering. Tot op de centimeter nauwkeurig werden alle vissen gemeten. En Wim Snel voor het maken van de foto’s. Hij had het er maar druk mee, al die kinderen die met hun enorme vissen op de foto wilden.

Graag tot volgend jaar. De activiteiten commissie.
De foto’s volgen nog ………
Verslag : van onze verslaggeefster J. Vogelsang


Grut feest yn it Pypsterhôf, Janny (de Laut) wer thús.

augustus 25, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Grut feest yn it Pypsterhôf, Janny (de Laut) wer thús.

Grut feest yn it Pypsterhôf, Janny (de Laut) wer thús.

6 april gie sld1 Lautenbach J. rjochting Afghanistan.
Foar har, mar ek foar it thúsfront in tige spannende tiid.
Snein 23 augustus kaam se werom.
In bus fol famylje en freonen hellen har op út Eindhoven.
Werom yn Deinum wachtsje in protte minsken har op en
yn de moai fersierde tún is it noch lang gesellich.

Janny Wolkom Thús


Uitslag Deinumer Filmfestival 2009

augustus 17, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Uitslag Deinumer Filmfestival 2009

Donderdagavond 13 augustus 2009 was een avond om niet gauw te vergeten, er vond namenlijk het 1e Deinumer Filmfestival plaats. De vertoonde films waren door de bewoners van de diverse Deinumers wijken gemaakt.
In totaal waren er zeven films te bewonderen die allen in aanmerkingen konden komen voor de Deinumer Oscar 2009. Een deskundige jury beoordeelde de getoonde films.
De uitslag is als volgt :
1e prijs en winnaar van de Deinumer Oscar 2009 – de mysterieuze verdwijning van de luiers van de Deinumer Vierling ( St.Janswei))
2e prijs – de Deinumer Toer (Peter Tromp)
3e prijs – BNN Nu we er toch zijn (Gersdroegerij)

De overige ingestuurde films waren resp.
– It earste paed rjochts (Mennerdahof)
– Blessum de Film (Blessum)
– Hart van Deinum (Jan Heech)
– Glure bij de bure St. Jansskoalle)

De films zijn op YOU Tube gezet en kunnen met de onderstaande links opgeroepen/gestart worden.