Deinum

Monthly Archives: november 2009

Peutergymnastiek vanaf 3 jaar

november 20, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Peutergymnastiek vanaf 3 jaar
PEUTERGYMNASTIEK ….

 

                                    (vanaf 3 jaar.)
             
MISSCHIEN IETS VOOR UW PEUTER ???

 

Kijk vrijblijvend eens in de les. Uw peuter mag natuurlijk ook meedoen.

De lessen worden gegeven op dinsdagmiddag in de gymnastiekzaal te Deinum van 15.30 uur tot 16.30 uur.
Sport en Spel Deinum

Sneeuwpret in Deinum

november 19, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Sneeuwpret in Deinum

Een flink pak sneeuw, lijkt een uitstekend begin van de kerstvakantie. Wie weet toch nog weer eens een witte kerst. Hopelijk houdt de sneeuwpret nog even aan.


Deinum op Google maps

november 17, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Deinum op Google maps

 

Tijdens het dorpsfeest van afgelopen jaar was er een auto gespot met een gekke soort van antenne op het dak.
Doordat het dorpsfeest vaak ook altijd gepaard gaat met het nuttigen van alcoholische dranken heeft de redactie van Deinumdorp geen aandacht geschonken aan de aangeschoten mensen die dit riepen. (De redactie moest natuurlijk een mooie impressie van het dorpsfeest maken)
Maar nu blijkt dat deze auto van het wereldwijd bekende Google is en dat die antenne een fototoestel is.
Wat had die auto nou in Deinum te zoeken?

 

Google heeft in 2005 het online programma Google Maps gelanceerd die de mogelijkheid biedt om in een specifieke geografische locatie te zoeken en alle zoekresultaten “intekent” in een kaart. Door het overweldigende succes is hier in 2006 alle functionaliteit van het programma Google Earth aan toegevoegd. Dit is een programma waarmee satelliet foto’s van de hele aarde te bekijken zijn. Tevens werd er een routeplanner aan toegevoegd. Maar als neusje van de zalm is op 25 mei 2007 street view gelanceerd. De bedoeling is dat de alle plaatsen van de wereld op de foto komt. Begin 2009 waren de eerste Nederlandse steden Groningen, Den Haag en Amsterdam aan de beurt, maar  op 10-11-09 was dan ook een deel van Deinum aan de beurt. Waarschijnlijk door de gigantische oppervlakte van Deinum heeft Google alleen de Spoorstrjitte online gezet. Wanneer de rest van Deinum te bezichtigen via streetview is nog niet bekend. Wel zijn alle foto’s al gemaakt.

Klik hier voor een voorproefje van Deinum

Mooiste straat van Tilburg

Mooiste straat van Leeuwarden

 

Nog nooit met Google Maps/Streetview gewerkt? Klik hier

 

Mocht u zelf mooie street view kiekjes hebben gevonden die gerelateerd zij aan Deinum kunt u ze mailen naar info@deinumdorp.nl


Sint Maarten 2009

november 15, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Sint Maarten 2009

De weergoden werkten woensdagavond uitstekend mee tijdens de traditionele Sint Maarten optocht. Om 18:00 uur is Sint Maarten met een gevolg van deinumer kinderen van start gegaan met de jaarlijkse rondtocht door Deinum. Na de optocht zijn bij open vuur gezamelijk nog een aantal liedjes gezongen. Hierna heeft Sint Maarten de kinderen bij de deuren langsgestuurd, waar in grote getale gevolg aangegeven is.