Deinum

Nieuws

Eerste paal Clubgebouw SF Deinum (berichtgeving LC)

maart 14, 2017 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Eerste paal Clubgebouw SF Deinum (berichtgeving LC)

Bron _ LC- 14-03-2017

foto: Erelid Siep Tilma van Sportferiening Deinum heeft samen met zijn kleinzoon Franke de eerste paal van de nieuwe sportaccommodatie in Deinum de grond in geheid.
foto Marchje Andringa

DEINUM Voor de bouwvak moet het er staan, het clubgebouw van de omnivereniging Sportferiening Deinum (SFD). Gisteren ging de eerste paal de grond in.
De eerste paal was het niet echt, constateerde Franke Tilma ietwat teleurgesteld. Hij mocht met zijn opa Siep Tilma op de heimachine klimmen en zag dat er al een aantal palen net boven het maaiveld uitstak. ,,Se binne al dwaande.’’ De nieuwe velden van zowel voetbal, kaatsen als korfbal schudden op hun grondvesten toen de heimachine zijn werk deed. Het gaat om zowel kunstgrasvelden als natuurgras.
Siep Tilma was als erelid en vrijwilliger ,,yn ieren en sinen’’ uitverkoren voor de officiële handeling. Bij de voorganger van SFD, voetbalvereniging Sparta ’59, is Tilma niet weg te denken, aldus voorzitter Erik Jan Wijnstra van SFD. In de kantine, bij toernooien en als beheerder van de lief-en-leedpot. Kleinzoon Franke is een van de jongste voetballeden, zodat er een mooi duo gevormd kon worden.

De nieuwe accommodatie met acht kleedkamers, toiletten, berging, ruimte voor de scheidsrechters en voor de EHBO op de begane grond en een kantine, bestuurskamer en dakterras op de verdieping ligt precies tussen de voetbalvelden, het kaatsveld en het korfbalveld in. Wie ingeroosterd staat voor kantinedienst kan voor elke sport ingeschakeld worden. Vorig jaar werd de omnivereniging opgericht en verdwenen de afzonderlijke sportclubs voor voetbal, kaatsen, korfbal en volleybal/gymnastiek.

Vanaf het nieuwe complex, dat dankzij de ontwikkelingen rond de Heak om Leeuwarden aangelegd kon worden, is er uitzicht op het gebied waar vroeger de sportvelden lagen. Hier worden 44 nieuwbouwwoningen gebouwd. Een waterrijk gebied vormt straks de buffer tussen deze nieuwbouw en de nieuwe sportvelden.
Deinum heeft de sportverenigingen samengevoegd om de krimp voor te zijn. Jeugd uit het dorp en uit Weidum, Boksum, Blessum, Hilaard, Jellum, Bears en Ritsumasyl kan zo blijven sporten. Alle teams spelen in hetzelfde tenue. En wordt een team kampioen, zoals onlangs de korfballers, dan is de hele vereniging trots.


0 comments

Comments are closed.