Deinum

Nieuws

Afscheid?

januari 12, 2016 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Afscheid?

We hebben gezien hoe de klep van de brug met een snijbrander is los gesneden, gedeeld en afgevoerd en het fietspad naar Ritsumasyl is afgesloten. De Trekwei hoort (voorlopig?) niet meer bij Deinum. Het is bijzonder zuur en emotioneel. Straks wordt ook de brug bij Ritsumasyl zeker een jaar afgesloten. Een comfortabele noord-zuid fietsroute is weg. De nieuw te bouwen brug kan nu voor hetzelfde geld alsnog bij Deinum komen. Dat kan probleemloos op dezelfde plek komen waar de brug nu ligt.

In een eerder stadium heb ik voorgesteld op de plek van de oude brug een lage brug te maken als bij Stroobos over het Prinses Margrietkanaal, doorvaar hoogte ruim 2 meter. Nauwelijks een talud nodig, gemakkelijk te fietsen. Als het bij Strobos kan in een veel drukker kanaal dan kan het hier zeker. Past prima in de plannen Deinum oost. Het zou voor ons een groot probleem oplossen en het dorp verbonden houden met de noord oever. Ik kan aan de discussie en besluitvorming in de raad niet deelnemen omdat ik een direct belang heb. U zult uw stem dus zelf moeten laten horen in de raad of bij andere fracties.

Er is een mooi plan in wording voor Deinum. Een sportcomplex om U tegen te zeggen. Sparta, op naar de hoofdklasse. Is dat niet een mooi streven? Aan de accommodatie ligt het niet. Sport is een belangrijke bindende factor in een dorp, ik vind dat heel waardevol. Om alles te onderhouden is veel geld, draagvlak en vrijwillige arbeid nodig. Ga voor 1 vereniging en zet er samen de schouders onder. Financieel kan veel betaald worden met de opbrengst van een dorpsmolen. Die molen kan bijvoorbeeld gebouwd worden op de nieuw aan te leggen rotonde voor de Hindrik Algra wei. Zonnepanelen boven de parkeerplekken bij het sportcomplex kan ook. Als u dit samen financiert, crowdfunding, gaat dat zeker lukken als iedereen er achter gaat staan.

De geplande woningbouw is voor Deinum noodzaak om oude en nieuwe voorzieningen in stand te kunnen houden. Voordat woningbouw werkelijkheid kan worden, zijn er nog wel problemen. Wetgeving staat verdere ontwikkeling op dit moment niet toe. Nog afgezien van de gezondheidsrisico’s ga ik geen besluit goedkeuren dat Deinum het dorp maakt met de hoogste geurbelasting van Nederland. Om in stijl te blijven, dat is mij een brug te ver.

Ook al voel ik mij door het bestuur van dorpsbelangen wel in de steek gelaten, ik zal in de raad het belang van de inwoners van Deinum voorop stellen, daar mag u mij op blijven aanspreken.

Het ga u goed,
Johan Harms.


0 comments

Comments are closed.