Deinum

Nieuws

ALZHEIMER CAFÉ NOORDWEST FRIESLAND KOMT IN DRONRIJP

februari 7, 2018 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor ALZHEIMER CAFÉ NOORDWEST FRIESLAND KOMT IN DRONRIJP

Op woensdag 21 maart a.s. is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Noordwest Friesland op locatie in:    de Bibliotheek, Hobbemasingel 17, 9035 AZ Dronrijp  

De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur        

Het thema van de avond is: “Vrijheid en veiligheid bij dementie”  

Dit wordt gepresenteerd door Jan Heining, adviseur zorg en innovatie bij Viattence en voorlichter bij Alzheimer Nederland.            

Voor iedereen is vrijheid belangrijk om je zelf goed te voelen. Als je dan geconfronteerd wordt met de gevolgen van dementie, ontstaan er dilemma’s omtrent die vrijheid en de veiligheid. Er moeten vaak lastige afwegingen worden gemaakt: waar doe je goed aan en waaraan niet?  Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of de hele nacht onrustig is? Of dag en nacht omkeert? Welke manieren zijn er om iemand met dementie goede zorg, veiligheid en bescherming te bieden én tegelijkertijd zoveel mogelijk vrijheid en zelfbeschikking?                                                                                                     

Het programma zal zoveel mogelijk interactief zijn en de inhoud van de avond zal mede worden bepaald door uw vragen en ervaringen.                                                                              

Een Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie,  hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.                                                                

De toegang en de koffie en thee zijn gratis.

Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van  Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Stichting Palet, Noorderbreedte, Zorgcentrum het Bildt, Thuiszorg het Friese Land en Ouderenwerk Waadhoeke.


0 comments

Comments are closed.