Deinum

Nieuws

Derop út helpt ouderen het voorjaar in

februari 22, 2017 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Derop út helpt ouderen het voorjaar in

Op 8 april vindt in Marsum de informatiemarkt Derop út plaats. De informatiemarkt is bedoeld voor ouderen die na een lange winterperiode van stilzitten lekker naar buiten willen. Wandelend, met de fiets, de scootmobiel, maar ook met de auto. Veel ouderen ondervinden daarbij een drempel; zij zijn bijvoorbeeld bang om te vallen. De fiets heeft immers de hele winter in de schuur gestaan. En hoe waren de regels voor de scootmobiel ook alweer: wel of niet op het fietspad?

De informatiemarkt Derop út helpt ouderen om hun angst te overwinnen en te genieten van het ‘derop út’ trekken. In het dorpshuis Nij Franjum in Marsum zijn er de hele dag workshops, onder andere over verkeersregels, fietsvaardigheden, omgang met de rollator en valpreventie. Buiten is er onder andere een fiets- en scootmobielparcours. 

De informatiemarkt is een initiatief van Beweegteam Menameradiel, Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), Welzijn Skûle en Palet. Verschillende partijen presenteren zich op 8 april, zoals De Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Hulpmiddelen Centrum.
Het complete programma vindt u op www.menameradiel.nl (onder Beweegteam). Opgave is gewenst. Dit kan via e-mailadres beweegteam@menameradiel.nl of per telefoon: 06-30062297. Deelname is gratis. De informatiedag duurt van 10.00 – 15.15 uur.

 

 


0 comments

Comments are closed.