Deinum

Nieuws

Dierengeluidenspel 2016 op mysterieuze avond

oktober 13, 2016 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Dierengeluidenspel 2016 op mysterieuze avond

Dit jaar viel het Dierengeluidenspel op de zelfde avond als het Mysteriespel voor volwassenen, op 7 oktober. Bij de start is het al bijna donker, en het wordt nog donkerder, want de straatlantaarns zijn zwart afgeplakt. Ook de maan zit achter de wolken. Toch wagen een stuk of dertig kinderen zich naar Ons Huis voor het dierengeluidenspel.

Om half acht stormen de deelnemers de hal van ons huis in om in te schrijven. Bijzonder is dat dit jaar dat ook onder de zoekers dieren zijn. Kinderen hebben zich verkleed als dieren. Zo is er een prachtige zwart-witte koe. Buiten ondertussen, hebben zeven dieren zich verstopt in het midden van het dorp, aan de binnenkant van de Sint Janswei. Het zijn een kat, een eend, een schaap, een haan, een hond een koe en een leeuw.

Oeps! Vergissing!
Al heel snel, na twintig minuten, komen twee meisjes van de oudste groep terug. Oh jee, ze hebben de dieren niet op volgorde gezocht. Dat moet wel, want een van hen zit op school in groep vier of hoger. Deze kinderen moeten de dieren op volgorde vinden. De meisjes hebben zich vergist. Omdat een van hen nog niet in groep vier zat dachten ze dat ze de dieren in willekeurige volgorde af mochten lopen. De eerste prijs hebben ze hierdoor niet. Ze krijgen wel een uitzonderingsprijs, want wat waren ze snel!

Vlak daarop, drie minuten laten komt de eerste groep van de jongere kinderen aanrennen: Benthe, Sverre en Chris. Supersnel! Daarna komen ineens heel veel kinderen van de oudere groep. Allemaal tegelijk. Hoe is het mogelijk? Drie groepjes arriveren op hetzelfde moment: die van Wende, Dante, Yannick en Laura, die van Mare, Lune en Vemka, en die van Isolde en Thijs. Allemaal de eerste prijs! In totaal zijn er dit jaar daardoor ineens 11 eerste prijswinnaars.

Nummers twee en drie
De prijzen van de oudste groep zijn dus nu meteen op. Bij de jongsten is het nog spannend. Daar komen plotseling de nummers twee binnen Britt en Iris, op de voet gevold door Fenna en Amelie. Is Fenna dezelfde Fenna die vorig jaar derde werd? Dan is het haar opnieuw gelukt. Iris en Britt zijn tweede, Fenna en Amelie zijn derde. Winnaars of niet, iedereen krijgt bij aankomst rode limonade en roze met gele spekkies.

Vogeltjes, mutsen en vlinders
Lea Venneker roept alle prijswinnaars naar voren. Dino-eieren, vogeltjes die kunnen zingen, mutsen in de vorm van pinguins en panters, boekjes, vlinderstuiterballen, sokken met rendieren, gummen in de vorm van dolfijnen en eendjes en krasplaten, zij deelt ze uit aan de winnaars. De dieren krijgen drop.

Uitslagen jongste groep:
1e: Sverre, Chris en Benthe 23 minuten
2e: Iris en Britt 40 minuten
3e: Fenna en Amelie 41 minuten

Oudere groep:
Gedeelde 1e prijs: Isolde en Thijs, en Vemka, Luna en Mare, en Laura, Yannick, Dante, en Wende 32 minuten
3e: Amber, Amarins en Mare 35 minuten
dieren2diern-1


0 comments

Comments are closed.