Deinum

Nieuws

Informatie van dorpsbelang Deinum

januari 20, 2011 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Informatie van dorpsbelang Deinum

Ruim twee jaar geleden is de speeltuincommissie (op verzoek van Dorpsbelang) begonnen met het bedenken en ontwerpen van een mooie speeltuin op  ‘de A-locatie’  Sint Janswei/Pypsterhof.

 

We hebben dit plan (o.a. duurzaam, hufterproof, beplanting, kleurstelling) gemaakt in samenwerking met het vorige college en in overleg met de omwonenden geperfectioneerd.

De omwonenden staan nu allen pal achter het huidige plan.  Daarna is het ingediend bij de Gemeente voor het aanvragen van een gemeentelijke bijdrage van € 23.333,–.

Het huidige college van B&W heeft het plan goedgekeurd en doorgestuurd naar de raad met advies voor een bijdrage van €21.333.  Het stond al in De Leeuwarder courant en het Friesch Dagblad. Het bedrag was wel iets lager, maar wij waren natuurlijk hoopvol en voorzichtig blij.

 

getallen.jpg

De Gemeenteraad geeft nu een signaal af dat zij slechts €12.745,69  beschikbaar wil stellen, gebaseerd op een offerte van onvergelijkbare kwaliteit, duurzaamheid (15 jaar) en materialen. De leverancier van de toestellen in ons plan (IJslander uit Oldebroek) geeft een garantie van liefst 50 jaar! (In Jellum kunt u zien hoe ze eruit zien.)

Een simpele rekensom geeft aan dat het beoogde bijdrage ad €21.333 voor 50 jaar voor de Gemeente een lagere investering per jaar vergt dan €12.745,69 over 15 jaar…………

Helaas gaat de Gemeenteraad voor korte termijn en gaat zij daarin voorbij aan haar verkiezingsprogramma’s waar het gaat over duurzaamheid, kwaliteit en lange termijnplanning.

 

Het is gebruikelijk dat de gemeente 1/3 bijdraagt op de totale investering.  Zelf moeten wij ook 1/3 bijdragen. Het laatste 1/3 deel komt uit fondsen zoals Jantje Beton. De fondsen conformeren zich aan het bedrag van de Gemeente en stellen samen eenzelfde bedrag ter beschikking. U begrijpt dat wij door de lagere bijdrage van de Gemeente ook minder geld zullen krijgen van de fondsen. Dus een aderlating op het beoogde plan  van €17.176,–

Wij van dorpsbelang en de speeltuincommissie zullen in de fractievergaderingen onze plannen nog eens toelichten. Wij hopen dat ze dan beter begrijpen dat een iets grotere investering nu, kostenbesparend werkt op lange termijn.

In ons plan zit nu een assortiment toestellen die uitdaging bieden aan alle kinderen vanaf ongeveer 2 tot en met 12 jaar, jongens, meisjes en minder mobiele kinderen. Minder geld betekend dat er minder toestellen geplaatst kunnen worden.  Het zou een verarming zijn van het plan en dat is erg jammer.

 

Daarom is ook  jullie hulp nodig op 27 januari 2011!

 

Om de gemeenteraad duidelijk te maken dat de inwoners van Deinum graag deze complete speeltuin wil hebben, roepen we jullie allemaal op om aanwezig te zijn bij de raadsvergadering van 27 januari 2011 om 20.00 uur  in het oude gemeentehuis in Menaldum

Dorpsbelang & speeltuincommissie


0 comments

Comments are closed.