Deinum

Nieuws

Nieuwsbrief 2: Plaatsing noodbrug

oktober 11, 2017 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief 2: Plaatsing noodbrug

De werkzaamheden aan de Spoorstrjitte zijn inmiddels in volle gang. Donderdag 12 oktober starten we met fase 3. Dit betekent dat de gehele Spoorstrjitte dan is afgesloten vanaf kruising Sint Janswei tot kruising Mennerdahof.

Fase 3
Vanaf 12 oktober maken we het werkvak van de Spoorstrjitte groter, dan komt het gedeelte van kruising Sjouke de Zeestrjitte tot kruising Mennerdahof erbij. Ook hier moet het oude asfalt er uit en wordt er aan de fundering gewerkt. 

Vanaf 12 oktober wordt een noodbrug geplaatst bij De Gersdroegerij. Zodat Deinum nog een extra in- en uitgang heeft. Zie het gele streepje op de kaart.

Hier mogen GEEN vrachtwagens of ander zwaar verkeer overheen rijden! 

 

 

 

Fase 3: Spoorstrjitte afgesloten tussen kruising Sint Janswei en Mennerdahof. Extra in- en uitgang via noodbrug (oranje streep). 

Fase 4
In fase vier pakken we de kruising Sint Janswei er ook bij. Deze kruising ligt er uit van 19 t/m 26 oktober. De bestrating gaat eruit en ook hier moet een nieuwe fundering komen. Ook worden de kolkleidingen vervangen. 

 

 

 

Fase 4: In deze fase kunt u omrijden via Pypsterhof/Mennerdahof, of via Sjouke de Zeestrjitte/De Gersdroegerij. 

Fase 5
Van 27 oktober t/m 3 november wordt er geasfalteerd en bestraat in de Spoorstrjitte. We vragen u tijdens het asfalteren en na het asfalteren, de weg niet te betreden. Het asfalt wordt op hoge temperatuur verwerkt en het heeft een klevende eigenschap. Let daarom ook op uw kinderen en huisdieren. Dit is de laatste fase van de Spoorstrjitte, het werk is dan klaar in deze straat. 

 

 

 

 

 

Wat veranderd er?

Bij de basisschool komt een zogenaamde tút-en-derút-strook. Hier mogen ouders alleen de auto neerzetten om de kinderen naar school te brengen en op te halen. Het is geen vaste parkeerplaats. Verder zullen er nog een aantal parkeerhavens komen en gaan een paar bomen weg. De weg komt iets dieper te liggen, zodat de erven die aan de weg grenzen een betere afwatering krijgen. Ook gaan de drempels eruit en komt er nieuw asfalt in.

Bereikbaarheid woningen

De woningen die aan het werkvak liggen, zijn helaas NIET bereikbaar met de auto. De stoepen laten we zoveel mogelijk intact. U kunt dus alleen te voet bij uw woning komen. 

We willen u dan ook vragen om uw auto elders te parkeren.

Bereikbaarheid supermarkt en bakkerij
De parkeerterreinen van de supermarkt en de bakkerij zijn met de auto WEL bereikbaar, maar alleen vanaf Sjouke de Zeestrjitte. U mag dan met de auto door het werkvak rijden.  

 
 
 
 

0 comments

Comments are closed.