Deinum

Nieuws

Opening Kindercentrum en Peuterspeelzaal in Deinum door burgemeester

april 28, 2015 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Opening Kindercentrum en Peuterspeelzaal in Deinum door burgemeester

Vrijdag 1 mei om 11:30 is de feestelijke opening van Kindercentrum Deinum en Peuterspeelzaal it Hummelhonk aan de Spoorstrjitte 5 in Deinum. De burgemeester van Menameradiel dhr. T. van Mourik zal de nieuwe locatie officieel openen. Met de samenwerking van kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en de basisschool hebben kinderen uit de hele regio van baby tot middelbare schoolleeftijd een vertrouwde plek in het hart van Deinum.

De nieuwe locatie bevindt zich in het schoolgebouw bij SWS Twaspan, de basisschool in Deinum. Door de fusie van de openbare en christelijke school kwam de helft van het schoolgebouw leeg te staan.
In samenwerking met de gemeente Menameradiel is er hard aan gewerkt om een goede bestemming te vinden voor het lege schoolgebouw dat Deinum in het algemeen en de school in het bijzonder in de regio zou versterken. Met dit complete aanbod aan faciliteiten is dat meer dan geslaagd. Kindercentrum Deinum bestaat uit een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang en is 5 dagen per week geopend van 7:00 tot 18:00 uur. De opvang is kleinschalig en persoonlijk. Een individuele en zorgzame benadering van ieder kind staat voorop. De locatie is ingericht als een huiskamer, de houten vloer en het natuurlijke speelgoed zorgen voor een gezellige sfeer. Er zijn meerdere slaapkamers zodat de kinderen vaak alleen of met zijn tweeën op een kamer liggen en daardoor de rust krijgen die ze nodig hebben. De vaste leidster vormt de belangrijkste basis van de opvang.

Niet telkens nieuwe gezichten maar 1 leidster waar het kind aan kan wennen en op kan rekenen. Het speelgoed en de tuin dagen de kinderen uit om te ontdekken en te proberen. Bij groter groeien hoort eindeloos kunnen spelen, klimmen, vallen en weer opstaan. Het houten speelgoed is zo gemaakt dat er genoeg ruimte blijft voor eigen fantasie. Geprikkeld worden om te spelen en te bewegen en dat alles op een plek waar het kind zich goed voelt, daar gaat het om bij Kindercentrum Deinum. Peuterspeelzaal it Hummelhonk is op dinsdag en donderdag open van 8:30 tot 11:45. De leidsters zijn een vertrouwd gezicht voor de peuters in Deinum. Veel kinderen hebben hier de eerste start van hun schooltijd. Nu op een nieuwe plek, bij de ‘grote school’ vormt de peuterklas een goed begin met een vertrouwde overstap naar de basisschool er naast.

Voor meer info:

Renske Olthof
Kindercentrum Deinum
Spoorstrjitte 5
9033 WJ Deinum
Tel: 06-18748094
www.kindercentrumdeinum.nl


0 comments

Comments are closed.