Deinum

Nieuws

PERSBERICHT BIBLIOTHEKEN NOORDWEST FRYSLAN

februari 13, 2010 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor PERSBERICHT BIBLIOTHEKEN NOORDWEST FRYSLAN

Op woensdag 3 februari 2010 werden de Lytse Biebs in NoordWest Fryslân feestelijk geopend. Het was het startschot voor een maand vol festiviteiten en voordeel in de vijftien Lytse Biebs in de regio.

De hele maand februari is feestmaand in de Lytse Biebs van NoordWest Fryslân. Zo ontvangen de volwassen leden bij elk bezoek een lot waarmee ze kans maken op een boekenbon ter waarde van honderd, vijftig of vijfentwintig euro. Op 1 maart worden de winnaars bekend gemaakt. Voor alle kleine leden ligt een cadeautje klaar en alle bezoekers ontvangen bovendien bij een bezoek aan de Lytse Bieb in de maand februari een traktatie. Wie nog niet lid is van de Lytse Bieb, kan dat in februari heel voordelig worden. Nieuwe leden ontvangen namelijk vijftig procent korting op het lidmaatschap.
De afgelopen jaren zijn in NoordWest Fryslân vijftien Lytse Biebs gerealiseerd. Een Lytse Bieb is een kleine bibliotheek gehuisvest in scholen, dorpshuizen of zorgcentra. De biblio­theken lenen een regelmatig wisselende collectie boeken uit aan zowel de jonge als volwas­sen bewoners van kleine dorpskernen. Door de aanwezige zelfservice-apparatuur kan de Lytse Bieb ook open zijn als er geen bibliotheekmedewerker aanwezig is.
De feestelijke opening op 3 februari werd centraal verricht in Tzummarum. Onder basisschoolleerlingen was een dichtwedstrijd uitgeschreven. Uit enkele honderden inzendingen werd per school het mooiste gedicht geselec­teerd. De schrijvers van de gedichten woonden de opening op 3 februari als VIP bij. Door de wethouders van de gemeenten Franekeradeel, Menaldumadeel en Het Bildt werden de leerlingen opgehaald in een limousine en naar Nij Bethanië in Tzummarum gebracht. Daar mochten ze de gedichten voorlezen. De winnende gedichten en een aantal eervolle vermeldingen werden bovendien in de unieke Lytse Bieb bundel gedrukt.

0 comments

Comments are closed.