Deinum

Nieuws

Rare Apen organiseren uniek evenement

juli 2, 2015 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Rare Apen organiseren uniek evenement

Op 29 augustus organiseren een aantal leerlingen van SWS Twaspan een groot race feest op de N31 ter hoogte van Deinum. Dit stuk snelweg is afgesloten en zal binnenkort verdwijnen. Maar zij maken daar nog even gebruik van :-). Om het allemaal te regelen hebben ze een heuse activiteitenbrigade opgericht onder de naam “Rare Apen”.

De schoolkrant

Het feest is naar aanleiding van hun missie; meer leuke dingen doen voor medeleerlingen. De kinderen zijn het beu dat ze altijd afhankelijk zijn van de gemeente of grillige sponsoren en hebben daarom zelf een idee bedacht om geld te verdienen voor alle basisscholen in de gemeente.

Ze hebben alle leerlingen van alle basisscholen in de gemeente gevraagd om een stukje te schrijven. Over hoe zij denken over grote mensen dingen. De mening, tips en advies van deze kinderen krijgen een plekje in een superdeluxe schoolkrant; glossy en full-color. Deze schoolkrant wordt aangeboden aan alle ouders, opa’s, oma’s, pake’s en beppe’s en wie het maar wil lezen.Men kan zich hier via de site op abonneren. Een hele uitdaging dus. Bij deze bent u gewaarschuwd, mocht u een rare aap tegen het lijf lopen, knik dan vriendelijk en toon ten allen tijde uw medewerking.

Het feest
Het feest is uitsluitend bedoeld voor alle basisschool leerlingen in de gemeente Menaldumadeel. Met als thema “snelheid en behendigheid” dagen “de Rare Apen” hun medeleerlingen uit om mee te doen aan verschillende wedstrijden. In de categorie “snelheid” bieden ze een ware zeepkistenrace, een waveboard, skateboard, en skeelerrace. In de categorie “behendigheid” bieden ze een spectaculair pannakooi competitie! Maar dat is niet alles! Na alle wedstrijden en de huldigingen begint pas het echte feest. Gratis pannenkoeken, knakworsten, natuurlijk veel snoep, muziek, skatepark, springkussens, bungeetrampo’s, demonstraties van pro skaters, bmx en nog veel veel meer zullen het Race Feest helemaal compleet maken. En het mooiste van alles, voor alle basisschool leerlingen uit de gemeente is het gratis!!
Meer informatie: www.rareapen.nl


0 comments

Comments are closed.