Deinum

Nieuws

Verslag IFKSS (IepenFryskKampioenskipSipelSkilen)

februari 3, 2008 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Verslag IFKSS (IepenFryskKampioenskipSipelSkilen)

“Iepen Frysk Kampioenschap Sipelskilen” in Deinum, zaterdag 2 februari

Het is de tweede keer dat dit kampioenschap is georganiseerd door de drie sportverenigingen, voetbalvereniging Sparta’59, korfbalvereniging TDK en kaatsvereniging DTD.
Het kan eigenlijk niemand zijn ontgaan. Het werd in alle dag- en weekbladen aangekondigd.
’s Morgens werd er deur aan deur ‘sipels en jirpels’ verkocht (alles ging op) en samen met het inleggeld is er een aardig spaarpotje voor het (ook gezamenlijk) te vieren feest van 2009.
Er strijden deze middag 32 mannen/vrouwen om de felbegeerde wisselbeker, in 2003 ge-wonnen door Tom Pietersma, steeds in groepjes van 4 waarvan de beste 2 doorgaan naar de volgende ronde.
Yn Deinum stiet in sipel op ‘e Toer wordt vaak gezongen onder begeleiding van de Deinumer speelman Kees Sytema, want het is natuurlijk ook een gezellig evenement.
Waren er in 2003 veel “gewonden” te betreuren met veel bloed, dit jaar had de commissie beschermende handschoenen verplicht gesteld.
Wedstrijdleider Jelle Bangma werd geassisteerd door scheidsrechter Willem Lautenbach die er streng op toe zag dat de schillen en te grote stukken werden verwijderd uit de emmers voor het geheel werd gewogen. Na de verschillende ronden en de halve finale bleven er 4 mensen over;
Tom Pietersma, hij heeft met 2642 gram weer de eerste prijs gewonnen,
Jan Sjoerd Herder werd met 2182 gram een goede tweede,
Joke van der Meer werd derde met 2088 gram en
Femke van der Meer werd vierde met 1656 gram.


0 comments

Comments are closed.