Laatste Rondje Ritsumasyl

dinsdag 29 december 2015

Zondag 27 december, voor de laatste keer even met een paar vriendinnen “het rondje Rits” wandelen, was het idee.

In november sprak ik hierover, in de trein naar Rotterdam onderweg naar ons jaarlijks uitje, met Jacob en Louice Hessels. Zij kwamen gelijk met prachtige ideëen om hier iets mee te doen. Er verscheen een oproepje op facebook, voor vrijwilligers. Binnen een dag hadden we bijna 20 vrijwilligers! Beetje bang, was ik wel dat we nu meer vrijwilligers dan wandelaars hadden.

We zijn bij Vrij- Baan langs gegaan om toestemming te vragen. Al gauw hadden we alle goedkeuring van hen en ook van de Provincie, gemeente Menaldumadeel en Reef. Dus er moest een postertje komen om onze plannen te laten zien en een evenement op Facebook en een mailadres waar men zich kon aanmelden.

Dit ging boven verwachting. Onze inschatting van ongeveer 60 wandelaars, werd al snel bereikt. Ook GPTV en de Huis aan Huis wisten ons te vinden en door hun berichtgeving bleven de aanmeldingen maar binnen komen.

Uiteindelijk verzamelden zondag 27 september, wel 400 belangstellenden op de Westergoabrege om afscheid te nemen van het rondje Ritsumasyl onder het genot van een oliebol. Maandag 28 december ging toch echt de Westergoabrêge ontmanteld worden.

Douwe Gerlof Heeringa zorgde voor een prachtige ode aan de brug. Hierna werden de fakkels aangestoken en ruim 300 wandelaars vertrokken door een stukje Deinum opnieuw over de brug naar Ritsumasyl. Hier werd je ontvangen met heerlijke gluhwijn. Henny Rintsma en Ineke Buma van Ritsumasyl, brachten hier hun ode aan Akke de Heks van Ritsumasyl, met een schitterend stukje theater.

De brug bij Ritsumasyl was prachtig versierd met kaarsjes en hier een heerlijk stukje muziek van Simon and Garfunkel.. A bridge over trouble water..

Langs fakkels lopende kwamen uiteindelijk vele enthousiaste wandelaars aan op It Holt, waar een heerlijke kopje snert klaar stond en waar je kon genieten van Tim op de saxofoon.
Een vrijwillige bijdrage kwam in de klompjes en we kunnen zeggen dat we enorm tevreden zijn. We zijn weer uit de kosten en kunnen terug kijken op een zeer geslaagd Laatste Rondje Ritsumasyl!

Alle vrijwilligers, wandelaars en belangstellenden, hartstikke bedankt voor dit bijzondere rondje!!

Ingrid Stinstra
FB_IMG_1451375833983

FB_IMG_1451333764475
FB_IMG_1451375695906
FB_IMG_1451375761273

Meer foto’s zijn te bekijken op de Facebooksite Deinum en via onderstaande link;

Foto’s laatste rondje Ritsumasyl