Activiteitencommissie

De Activiteiten Commissie is een gevestigde naam in Deinum e.o. Al bijna 30 jaar organiseert deze commissie allerlei activiteiten voor jong en oud. De commissie is destijds ontstaan vanuit de wens dat er voor de kinderen, die in de zomervakantie niet op vakantie gingen, wat moest worden georganiseerd.

Logo Activiteiten Commissie Deinum

Nu, ongeveer 30 jaar later, is er een breed aanbod van activiteiten het hele jaar door ontwikkeld en juist meer buiten de schoolvakanties om. En zo zorgt de Activiteiten Commissie er mede voor dat Deinum een actief dorp is!

Rondom de langste dag van het jaar is er sinds 2007 een wandeltocht van ongeveer 7 km: De Langste Dei(nummer) wandeltocht. Na de zomervakantie vindt de kinderrommelmarkt plaats op het schoolplein. Ook de viswedstrijd in september trekt vele bezoekers/deelnemers. Beroemd is het dierengeluidenspel voor de basisschoolkinderen rond 4 oktober. Het (ook buiten Deinum beroemde) mysteriespel is de afgelopen jaren zeer succesvol gebleken; tieners gaan op zoek naar een schat en moeten daarbij oppassen voor enge screams/spoken. In november is er de traditionele St. Maartenoptocht met een Sint Maarten en accordeons. Binnen de activiteitencommissie is er een discocommissie: een aantal keren per jaar wordt er een een disco georganiseerd en vindt een jaarlijks ‘Deinum’s got talent’ plaats in ’t Holt. Ook het mysteriespel wordt georganiseerd door een aparte commissie. Communicatie over de activiteiten vindt plaats door middel van de Klaver Trije, posters in het dorp en via de basisschool.

De activiteitencommissie is altijd op zoek naar mensen die willen helpen bij bepaalde activiteiten of ideeën hebben voor bepaalde activiteiten en die willen (helpen) uitvoeren. Ze kunnen contact opnemen met onderstaande mensen.

Leden van Activiteitencommissie

Stefan Algra

Marrit Lefferts

Neeltsje Turkstra

Afke Nauta

Alianne Beeksma

Lisanne Hemeltjen-Althof

Marieke Kroese

Sjoukje Flapper