Opbrengst Nacht Zonder Dak

woensdag 4 juni 2008

In de nacht van 17 op 18 mei heeft een groep van 10 jongeren samen met begeleiding in dozen geslapen om geld in te zamelen voor straatkinderen in Bolivia. (Zie voor meer informatie op eerdere berichtgeving Nacht Zonder Dak).

Een impressie…

Door een van de deelnemers:

Pieter Frans, Arjen, Menno, Leo, Wiebren, Anne, Femke, Helena en ik, hebben de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht in een doos. Voor het goede doel, ”het straatkinderen project van tear in Bolivia”.Dat houdt in dat kinderen geen slaapplaats hebben en geen eten of drinken. Wij moesten ook sponsors vragen. Menno had het meeste geld opgehaald het bedrag was €142,50 en daardoor kreeg hij een overlevings pakket met eten en drinken erin. We hebben met z’n allen €1100,- opgebracht en er komt ook nog 70% bij van de stichting wilde ganzen. Dan wordt het bedrag €1700,- dat is heel erg veel geld. We hebben dan ook echt ons best gedaan. Het was wel koud die nacht ze zeiden dat het 2 graden was. Maar ik heb wel lekker geslapen. We hadden die avond ook iemand die accordeon speelde dat was Kees Sytema dat was super leuk en gezellig.
Die avond hebben we nog ”doen, durven of de waarheid” gedaan. Dan moest je allemaal opdrachten bedenken dat was ook heel grappig. En we hebben nog enge spook verhalen verteld. Dat was heel erg griezelig. We zijn om 2 uur op bed gegaan en we werden om half 7 weer gewekt. Door Gerben Bakker met zijn Trombone en speelde het liedje wakker worden ” heb je goed geslapen ben je uitgerust moet je nog veel gapen enz.” en toen ik thuis kwam was ik dan ook echt heel erg moe.

De eindopbrengst is uiteindelijk geworden: €1402,01.

Dit geld is bestemd voor de bouw van een gebouw voor straatwerk van Mosoj Yan in Bolivia, een van de projecten die TEAR ondersteund. Wilde Ganzen geeft hier overheen nog een premie van 70%.