Verslag 11e Mysterspel dd. 4 oktober 2008

zondag 19 oktober 2008

Spoken schieten door het duister. Kinderen gillen. Intussen steekt de wind op en blaast het regendruppels en bladeren weg.

Tussen de donkere wolken door zijn tegen het silhouet van de Deinumer Sipel verre sterren zichtbaar.
Het is weer Mysteryspelavond en er gebeurt van alles in dit duistere dorp

Een vreemde snuiter staat met een donker kap over zijn hoofd achter een boom. Een groepje deelnemers dat deelneemt aan allicht het meest sprekende nachtspel van Friesland, schrikt. In de verte rammelt een kar boven de klaagzang van een verlepte non. Een kwartier geleden begon de elfde editie van het Mysteryspel doordat zo’n 120 kinderen vanuit een legertent startten bij de gymzaal. Vol spanning en met ballonnen om de middel stapten ze het verdonkerde speelgebied binnen van de Sint Janswei en de straatjes er binnen in. Op zoek naar vijf Mysterieuze koppels. En met de wetenschap dat er zo maar enge spoken van achter een haag kunnen komen om de ballonnen lek te prikken.

Nu waren de figuren niet eens zo moeilijk te vinden. Maar dat is pas half geluk hebben: er is nog een beproeving, voordat je een bewijs van bekwaamheid verdient. Bij de Torenwachter en zijn hulpje moest je bijvoorbeeld de kennis hebben van diverse uilen, bij de Heksen werd je geheugen beproefd. Bij de Tovenaars moest je plots toverstokken vangen. En dit jaar deden de deelnemers het erg goed.

Al snel waren er enkele groepjes klaar met alle beproevingen dat zij opzoek konden gaan naar de Nar. Deze verschijning leek zo uit een filmset te komen. Zelfs aan zijn bovenlip was de persoon onherkenbaar geworden. Spannend was het toen binnen een kort tijdsbestek drie groepen van de Nar een schatkaart kregen om de felbegeerde schatten op te speuren, ergens in Deinum.

Om 22.45 uur bleken dat de volgende koene deelnemers gewonnen hadden:

1e prijs:
(Drakenwierookhouder met wierookstokken)
Berber Dijkman
Annemiek Oelen
Simone Stinstra
Alissa Vogelsang

2e prijs:
(Vleermuishanger voor aan het plafond)
Hidde Drees
Jacko de Boer
Lennard Kleefstra
Sil de Graaf
Marius Marra

3e prijs:
(Enge levensgrote sleutelhanger)
Hanna Salverda
Anne Gré Terpstra
Martine Tamminga
Ines Dekker
Tessa Staal
Dian Miedema