Deinum

Monthly Archives: juni 2008

Uitnodiging informatiemarkt N31 Haak om Leeuwarden

juni 17, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Uitnodiging informatiemarkt N31 Haak om Leeuwarden

Om u te informeren over de laatste ontwikkelingen in het project “Haak om Leeuwarden” houdt de provincie samen met de betrokken gemeenten en Rijkswaterstaat twee informatieavonden.
– Maandag 23 juni in Hotel Duhoux in Wirdum
Dinsdag 24 juni in It Holt in Deinum
Op beide dagen kunt u tussen 17.00 en 21.00 uur vrijblijvend binnen lopen om de plannen te bekijken en met de projectmedewerkers van gedachten te wisselen.

 

Het plan voor de N31 Haak om Leeuwarden is zo goed als klaar. In de afgelopen anderhalf jaar is in nauw overleg met diverse partijen gewerkt aan de verdere uitwerking van de plannen voor “De Haak”. Niet alleen het (technisch) ontwerp is uitgewerkt, maar ook de inpassing van de weg in de omgeving. Ook is er een geluids- en luchtkwaliteitsonderzoek gedaan en er is gekeken naar de totale waterhuishouding in het gebied rond “De Haak”.
Ontwerp Tracébesluit De resultaten uit deze verschillende onderzoeken zijn verwoord in het zogenaamde Ontwerp Tracébesluit.

In mei en juni van dit jaar hebben de gemeenteraden van Littenseradiel, Leeuwarden en Menaldumadeel zich uitgesproken over deze plannen.

Komend najaar wordt dit Ontwerp Tracébesluit formeel ter inzage gelegd. Dan kunnen betrokkenen formele inspraakreacties indienen.

Meer informatie Voor meer informatie over het project en de informatieavonden kunt u terecht op www.haakomleeuwarden.nl of bellen met het projectbureau, tel. 058-284 40 40.


Meermarkt wordt Spar

juni 14, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Meermarkt wordt Spar

Uw MeerMarkt wordt Spar

Op zaterdag 21 juni aanstaande om 15.00 uur sluit ik als laatste ondernemer met de
MeerMarkt formule uw MeerMarkt supermarkt.
Na drie dagen van klussen schilderen en opbouwen openen wij donderdag 26 juni
om 8.00 uur de deuren als Spar supermarkt.
“Eppie”draagt het stokje over.

Na 30 jaar als supermarkt ondernemersechtpaar in uw midden te hebben gestaan
lijkt dit ons een mooi moment om afscheid te nemen van onze supermarkt.
In september 1978 zijn wij begonnen met een SRV buurt winkel op de St. Janswei
29, in 1984 zijn we verhuist naar de Spoorstrjitte 11 waar we zijn gestart als Mikro-
Markt, in 1991 verder gegaan als Kopak supermarkt en in 2002 omgebouwd tot de
MeerMarkt formule en eindigen in 2008 als Sparondernemer.
We hebben de zaak verkocht en het pand verhuurt aan de Spar, die bezig is met een
nieuwe ondernemer die op uiterlijk 1 september 2008 het stokje van ons overneemt.
Voor wat de toekomst betreft zien we uit naar een nieuwe uitdaging en vanaf de
Spoorstrjitte 11, waar we blijven wonen, wachten we af wat er op ons pad komt.

Eppie, Hillie en Sonja Meetsma


Vervolg schelpenpaden …

juni 10, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Vervolg schelpenpaden …

Afgelopen zaterdag -7 juni- zijn een aantal dorpsbewoners actief geweest om de “schelpenbulten” te slechten. Enkele bestuursleden van Doarpsbelang hebben via een korte maar heftige belronde een aantal doprspgenoten weten te mobiliseren om de schelpen weg te kruien.

Zoals al in eerdere publicatie was aangegeven zijn de oude schorspaden, langs het van Harinxmakanaal en achter Mennerdahof, vervangen door schelpenpaden ( je waant bijna op een eiland).

Deze actie is mede op initiatief van Dorpsbelang en de gemeente Menaldumadeel tot stand gekomen.

Gezien het mooie weer zijn er weer ettelijke zweetdruppels gevallen en was de koffie/frisdrank verzorgd door de gemeente dan ook zeer welkom.

In het fotoalbum ziet u een compilatie van deze activiteit.

 

 


Jubileum voor het 322 Squadron op de Vliegbasis Leeuwarden

juni 10, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Jubileum voor het 322 Squadron op de Vliegbasis Leeuwarden

Op 13 juni aanstaande viert het 322 Squadron van de Vliegbasis Leeuwarden haar 65 jarig jubileum. Het oudst vliegende squadron van de Koninklijke Luchtmacht blikt deze dag terug op de afgelopen jaren en dit wordt gevierd met oud en huidig personeel.
Het 322 Squadron kent een bijzondere geschiedenis, zo is het tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 in Engeland opgericht door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard. In die tijd vloog het squadron met Spitfires en werd onder andere ingezet om V-1 raketten uit te schakelen. Het squadron werd bekend door het toepassen van een bijzondere techniek, namelijk het aantippen van de raket met de vleugeltip, waardoor deze uit balans raakte en neerstortte.

Na de Tweede Wereldoorlog heeft het squadron niet stil gezeten en is het in de loop der jaren ingezet in Nederlands-Indië, Nieuw Guinea en tijdens de Koude Oorlog. Meer recent was de aanwezigheid boven het voormalig Joegoslavië en vandaag de dag wordt het personeel en F-16’s veelvuldig ingezet in Afghanistan.

Historische gebeurtenissen waren onder andere de treinkaping bij de Punt in 1977 en het uitschakelen van een Joegoslavische Mig-29 in 1999. Daarnaast verzorgde het squadron de beroemde missing man formation tijdens de begrafenis van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard in Delft.

Het 322 Squadron heeft in haar 65 jarig bestaan gevlogen met de Spitfire, Gloster Meteor, Hawker Hunter, F-104 Starfighter en vliegt tegenwoordig nog met de F-16. Het squadron was overigens de eerste gebruiker van de F-16 bij haar intrede in juni 1979.

Op vrijdag 13 juni aanstaande wordt in kader van het 65 jarig bestaan een reünie georganiseerd. Gedurende de gehele dag ontmoeten oud en huidig personeel elkaar en worden herinneringen opgehaald aan hun tijd bij het squadron. Tijdens het programma worden diverse vliegdemonstraties verzorgd. De F-16 demo met Kapitein-vlieger Ralph Aarts, de AB-412 Search and Rescue helikopter en de Hawker Hunter van de Dutch Hawker Hunter Foundation vliegen deze dag tussen 12.30 uur en 15.30 uur een demonstratie. Ook worden er gedurende de dag in kleine sportvliegtuigjes rondvluchten verzorgd.


Bureninformatie ivm. Open dagen Vliegbasis Leeuwarden

juni 9, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Bureninformatie ivm. Open dagen Vliegbasis Leeuwarden

userfiles/Buren Mailing1.pdf


Open Dagen Koninklijke Luchtmacht 2008

juni 9, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Open Dagen Koninklijke Luchtmacht 2008

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2008 opent de Vliegbasis Leeuwarden haar deuren voor publiek. In verband met het verwachte bezoekersaantal dient het verkeer rekening te houden met enige vertraging. Het vaarverkeer dient rekening te houden met enig oponthoud bij de bruggen in en rondom Leeuwarden.

 

Afgesloten wegen
De A-31, tussen Dronrijp en Marssum zal vanaf vrijdag 20 juni 06:00 uur volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Doorgaand verkeer zal over de parallelwegen geleid worden. De A-31 is vanaf zaterdag 21 juni 24:00 uur weer volledig opengesteld.
Eveneens geldt er een afsluiting op zaterdag 21 juni voor de noordzijde van de N-355, tussen Grote Wielen en Tietjerk. De zuidelijke helft van de N-355 wordt dan gebruikt voor doorgaand verkeer in beide richtingen. De N-355 is vanaf zondag 22 juni 12:00 uur wederom opgesteld voor het doorgaande verkeer.

Parkeren
Bezoekers die per auto of motor naar de Open Dagen komen krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van parkeerplaatsen rondom Leeuwarden. Bezoekers worden per bus naar het Open Dagen terrein vervoerd.
Er wordt geparkeerd op de volgende locaties:
– A-31 (tussen Dronrijp en Marssum);
– WTC;
– N-355 (noordzijde tussen Grote Wielen en Tietjerk); alleen op zaterdag
– Kleine Wielen;
– Stiens.

Motorrijders worden verzocht om de motor te stallen op het WTC-terrein. Tevens is daar de mogelijkheid om de motorkleding en helm achter te laten.

Surf voor meer informatie over de Open Dagen naar: www.luchtmacht.nl/opendagen2008

 

 


2 Jongens Master Cammingaskoalle vinden huiler

juni 4, 2008 Reacties uitgeschakeld voor 2 Jongens Master Cammingaskoalle vinden huiler

Tijdens een uitstapje op het strand van Hollum (Ameland) vonden twee jongens van de Master Cammingaskoalle uit Deinum gisteren een heel jong zeehondje.

Het beestje bleef op de stenen zitten vlak voor het strand en probeerde eerst naar de toegesnelde groep kinderen te kruipen, maar ging even later toch weer richting zee.

…. Snel werd er door de kinderen hulp ingeroepen via Stayokay waar de schoolklas op schoolreisje verblijft. Daar waarschuwden ze Rijkswaterstaat die snel ter plaatse was.

De zeehond die maar enkele dagen oud was werd snel in een korf gedaan en is ’s avonds nog naar de zeehondencreche in Pieterburen vervoerd. De groep leerlingen hoopt binnenkort de zeehondencrèche van Lenie ’t Hart te bezoeken om te kijken hoe het met de huiler gaat.

 

bron: Leeuwarder Courant woensdag 4 juni 2008 / Gehoord en Gezien


Opbrengst Nacht Zonder Dak

juni 4, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Opbrengst Nacht Zonder Dak

In de nacht van 17 op 18 mei heeft een groep van 10 jongeren samen met begeleiding in dozen geslapen om geld in te zamelen voor straatkinderen in Bolivia. (Zie voor meer informatie op eerdere berichtgeving Nacht Zonder Dak).

Een impressie…

Door een van de deelnemers:

Pieter Frans, Arjen, Menno, Leo, Wiebren, Anne, Femke, Helena en ik, hebben de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht in een doos. Voor het goede doel, ”het straatkinderen project van tear in Bolivia”.Dat houdt in dat kinderen geen slaapplaats hebben en geen eten of drinken. Wij moesten ook sponsors vragen. Menno had het meeste geld opgehaald het bedrag was €142,50 en daardoor kreeg hij een overlevings pakket met eten en drinken erin. We hebben met z’n allen €1100,- opgebracht en er komt ook nog 70% bij van de stichting wilde ganzen. Dan wordt het bedrag €1700,- dat is heel erg veel geld. We hebben dan ook echt ons best gedaan. Het was wel koud die nacht ze zeiden dat het 2 graden was. Maar ik heb wel lekker geslapen. We hadden die avond ook iemand die accordeon speelde dat was Kees Sytema dat was super leuk en gezellig.
Die avond hebben we nog ”doen, durven of de waarheid” gedaan. Dan moest je allemaal opdrachten bedenken dat was ook heel grappig. En we hebben nog enge spook verhalen verteld. Dat was heel erg griezelig. We zijn om 2 uur op bed gegaan en we werden om half 7 weer gewekt. Door Gerben Bakker met zijn Trombone en speelde het liedje wakker worden ” heb je goed geslapen ben je uitgerust moet je nog veel gapen enz.” en toen ik thuis kwam was ik dan ook echt heel erg moe.

De eindopbrengst is uiteindelijk geworden: €1402,01.

Dit geld is bestemd voor de bouw van een gebouw voor straatwerk van Mosoj Yan in Bolivia, een van de projecten die TEAR ondersteund. Wilde Ganzen geeft hier overheen nog een premie van 70%.