Deinum

Monthly Archives: oktober 2008

Bladerbak geplaatst

oktober 29, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Bladerbak geplaatst

Het is herfst en de bladeren vallen van de bomen.

Dat hoort bij deze tijd van het jaar.
Op sommige plaatsen zorgt dit voor enige overlast, vooral bij dikke taaie bladeren zoals van de plataan. Het duurt lang voor ze vergaan en ze in de groene bak te doen…..er is al zo veel snoeiafval in deze tijd.

Tijdens de dorpsschouw (dorpsbelang, gemeente en de woningstichting) verleden jaar kwam dit probleem ter sprake en nu zijn er mooie bladerbakken geplaatst.

Wonen Noordwest Friesland heeft twee bakken aangeschaft, de inwoners van Deinum kunnen ze vullen en de gemeente zorgt ervoor dat de bakken worden geleegd. Als het een succes is zullen er waarschijnlijk meer bakken in de gemeente worden geplaatst.

U heeft de bakken vast al wel zien staan, 1 op het grasveld voor de bakker en 1 op Pypsterhôf.

Maandagmorgen (27 oktober) zijn ze officieel in gebruik genomen.

Wethouder van der Mei en de heer Kas van Wonen Noordwest Friesland en Rinske Metselaar van dorpsbelang hebben de eerste bladeren er in gegooid. Dat er vele mogen volgen.
Let wel! Alleen blad mag in deze bakken, geen ander tuinafval.


Uitslag Dierengeluidenspel

oktober 21, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Uitslag Dierengeluidenspel

UITSLAG DIERENGELUIDENSPEL

Helaas het weer zat niet echt mee deze avond.. Maar liefst 85 kinderen zijn in de spoelende regen op zoek gegaan naar 8 dieren, die verstopt zaten rond de Sint Janswei en daarbinnen……..

Dit was de uitslag:

gedeeltelijke 1e prijs met begeleiding : Chris de Vries Zara de Graaf & Melanie Stinstra

2e prijs met begeleiding : Daniel Le Fevre, Jetse Kleiterp, Max Fokkema, Robby van der Wier

1e prijs zonder begeleiding : Wessel de Boer, Rianne Postma, Leander Postma

2e prijs zonder begeleiding : Gemma Kool en Marije Elzinga

De Activiteitencommissie bedankt alle dieren ( Sanne Jildou van der Duim/ Lory Bosman, Anne Gré/Rowan Bos, Izaak de Vries, Baukje Fortuin, Margareth Kuipers, Bate Kleiterp, Durk Blauw en Hendrik Sytema) voor hun geweldige inzet!

 

 


Verslag 11e Mysterspel dd. 4 oktober 2008

oktober 19, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Verslag 11e Mysterspel dd. 4 oktober 2008

Spoken schieten door het duister. Kinderen gillen. Intussen steekt de wind op en blaast het regendruppels en bladeren weg.

Tussen de donkere wolken door zijn tegen het silhouet van de Deinumer Sipel verre sterren zichtbaar.
Het is weer Mysteryspelavond en er gebeurt van alles in dit duistere dorp

Een vreemde snuiter staat met een donker kap over zijn hoofd achter een boom. Een groepje deelnemers dat deelneemt aan allicht het meest sprekende nachtspel van Friesland, schrikt. In de verte rammelt een kar boven de klaagzang van een verlepte non. Een kwartier geleden begon de elfde editie van het Mysteryspel doordat zo’n 120 kinderen vanuit een legertent startten bij de gymzaal. Vol spanning en met ballonnen om de middel stapten ze het verdonkerde speelgebied binnen van de Sint Janswei en de straatjes er binnen in. Op zoek naar vijf Mysterieuze koppels. En met de wetenschap dat er zo maar enge spoken van achter een haag kunnen komen om de ballonnen lek te prikken.

Nu waren de figuren niet eens zo moeilijk te vinden. Maar dat is pas half geluk hebben: er is nog een beproeving, voordat je een bewijs van bekwaamheid verdient. Bij de Torenwachter en zijn hulpje moest je bijvoorbeeld de kennis hebben van diverse uilen, bij de Heksen werd je geheugen beproefd. Bij de Tovenaars moest je plots toverstokken vangen. En dit jaar deden de deelnemers het erg goed.

Al snel waren er enkele groepjes klaar met alle beproevingen dat zij opzoek konden gaan naar de Nar. Deze verschijning leek zo uit een filmset te komen. Zelfs aan zijn bovenlip was de persoon onherkenbaar geworden. Spannend was het toen binnen een kort tijdsbestek drie groepen van de Nar een schatkaart kregen om de felbegeerde schatten op te speuren, ergens in Deinum.

Om 22.45 uur bleken dat de volgende koene deelnemers gewonnen hadden:

1e prijs:
(Drakenwierookhouder met wierookstokken)
Berber Dijkman
Annemiek Oelen
Simone Stinstra
Alissa Vogelsang

2e prijs:
(Vleermuishanger voor aan het plafond)
Hidde Drees
Jacko de Boer
Lennard Kleefstra
Sil de Graaf
Marius Marra

3e prijs:
(Enge levensgrote sleutelhanger)
Hanna Salverda
Anne Gré Terpstra
Martine Tamminga
Ines Dekker
Tessa Staal
Dian Miedema


Open Deur Stinstra BV

oktober 2, 2008 Reacties uitgeschakeld voor Open Deur Stinstra BV

Naar aanleiding van hun nieuwe en ruime showroom, nodigen Stinstra BV en Profel u uit om kennis te maken met de “New Look”

Bovendien kan u op deze manier ons uitgebreid assortiment aan ramen en deuren ontdekken, zowel in pvc, hout als aluminium.

Daarnaast staat uw Profel-verdeler natuurlijk eveneens garant voor een kwalitatieve dienstverlening, zowel qua plaatsing als advies.

Heeft u interesse? Breng ons dan gerust een bezoekje.

Terwijl u geniet van een hapje en een drankje, staan wij u graag bij met het nodige advies.

U bent welkom van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tot dan!

Stinstra BV, uw Profel verdeler.

voor meer info zie: www.stinstra.nl