Deinum

Monthly Archives: februari 2010

Deinum heeft een Europees kampioen

februari 20, 2010 Reacties uitgeschakeld voor Deinum heeft een Europees kampioen

Hermine Sytema Europees kampioen.

 

Nederland werd in Herne (België) in drie categoriën Europees kampioen.

De meisjes onder de 13 jaar (Anne Nieke Bergsma en Hendrieka van der Schoot), onder de 16 jaar (Geke de Boer en Hermine Sytema) en de meisjes onder de 19 jaar (Lisette Wagenaar en Harmke Siegersma) gingen met het goud aan de haal.

In alle drie finales werd het een Nederlandse confrontatie. Bij onder de 19 jaar moesten Nelie Steenstra en Ilse Noorman het onderspit delven tegen Lisette Wagenaar en Harmke Siegersma.

Bij de meisjes onder de 13 was Nederland 2 (Marrit Zeinstra en Sjanet Wijnia) de mindere ten opzichte van Anne Nieke Bergsma en Hendrieka van der Schoot.

Als klap op de vuurpijl stonden bij de meisjes onder de 16 Nederland 1 (Geke de Boer en Hermine Sytema) en Nederland 2 (Esther Wagenaar en Lilijan Kingma) tegenover elkaar om het goud en zilver te verdelen. Nederland 1 was de sterkste.

Bij de jongens onder de 13 wisten Wybren Postma en Dirjan Bouma de finale te bereiken. De Nederlandse jongens verloren kansloos van de sterke Italianen.

 


Kortebaan kampioenschappen Deinum

februari 17, 2010 Reacties uitgeschakeld voor Kortebaan kampioenschappen Deinum

Woensdagavond 17 februari zijn op de ijsbaan in Deinum voor het eerst sinds 8 jaar weer kortebaan wedstrijden verreden. Er is gestreden in twee categorieën te weten 10 t/m 12 jaar, 13 t/m 15 jaar en 16 t/m 18 jaar.

 

Jongens 10 – 12:

1e Jacob Kuiphof

2e Elroy Vogelezang

 

Meisje 10-12:

1e Marlies

 

Jongens 13-15

1e Gerlof Doetjes

 

Jongens 16-18

1e Hendrik Sytema

 

Meisjes 16-18:

1e Eefje de Boer

 

De winnaars ontvingen hun prijs uit handen van oud kortebaankampioen Piet de Boer uit Jellum


Koartebaan wedstriden 10 oan te mei 18 jier

februari 14, 2010 Reacties uitgeschakeld voor Koartebaan wedstriden 10 oan te mei 18 jier

IIsclub it Sipeltsje hâldt woansdei te jûn (17 februaris) koartebaan wedstriden foar de jeugd fan 10 o/m 18 jier. Opjaan kin fergees om 19:00 oere op de iisbaan by it hokje.

 

IIsclub it Sipeltsje organiseert woensdagavond 17 februari kortebaan wedstrijden voor de jeugd van 10 t/m 18 jaar. Aanmelden is gratis om 19:00 uur op de ijsbaan by het hokje.


PERSBERICHT BIBLIOTHEKEN NOORDWEST FRYSLAN

februari 13, 2010 Reacties uitgeschakeld voor PERSBERICHT BIBLIOTHEKEN NOORDWEST FRYSLAN

Op woensdag 3 februari 2010 werden de Lytse Biebs in NoordWest Fryslân feestelijk geopend. Het was het startschot voor een maand vol festiviteiten en voordeel in de vijftien Lytse Biebs in de regio.

De hele maand februari is feestmaand in de Lytse Biebs van NoordWest Fryslân. Zo ontvangen de volwassen leden bij elk bezoek een lot waarmee ze kans maken op een boekenbon ter waarde van honderd, vijftig of vijfentwintig euro. Op 1 maart worden de winnaars bekend gemaakt. Voor alle kleine leden ligt een cadeautje klaar en alle bezoekers ontvangen bovendien bij een bezoek aan de Lytse Bieb in de maand februari een traktatie. Wie nog niet lid is van de Lytse Bieb, kan dat in februari heel voordelig worden. Nieuwe leden ontvangen namelijk vijftig procent korting op het lidmaatschap.
De afgelopen jaren zijn in NoordWest Fryslân vijftien Lytse Biebs gerealiseerd. Een Lytse Bieb is een kleine bibliotheek gehuisvest in scholen, dorpshuizen of zorgcentra. De biblio­theken lenen een regelmatig wisselende collectie boeken uit aan zowel de jonge als volwas­sen bewoners van kleine dorpskernen. Door de aanwezige zelfservice-apparatuur kan de Lytse Bieb ook open zijn als er geen bibliotheekmedewerker aanwezig is.
De feestelijke opening op 3 februari werd centraal verricht in Tzummarum. Onder basisschoolleerlingen was een dichtwedstrijd uitgeschreven. Uit enkele honderden inzendingen werd per school het mooiste gedicht geselec­teerd. De schrijvers van de gedichten woonden de opening op 3 februari als VIP bij. Door de wethouders van de gemeenten Franekeradeel, Menaldumadeel en Het Bildt werden de leerlingen opgehaald in een limousine en naar Nij Bethanië in Tzummarum gebracht. Daar mochten ze de gedichten voorlezen. De winnende gedichten en een aantal eervolle vermeldingen werden bovendien in de unieke Lytse Bieb bundel gedrukt.

Alvestêdetocht foar skoalbern

februari 10, 2010 Reacties uitgeschakeld voor Alvestêdetocht foar skoalbern

IIsferiening “it Sipeltsje” organisearret tegearre mei OBS master Camminga en CBS de Rank freedtemiddei 12 februari in alvestêdetocht foar bern út de groepen 3 o/m 8.

“ys en weder dienende” wurdt dizze tocht ferriiden op de iisbaan tusken  13:30 en 15:00 oere

IJsvereniging “it Sipeltsje” organiseert in samenwerking met OBS master Camminga en CBS de Rank vrijdagmiddag 12 februari een elfstedentocht voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8. “IJs en Weder dienende” wordt de tocht geschaatst op de ijsbaan tussen 13:30 en 15:00 uur