Deinum

Monthly Archives: oktober 2010

Bericht van de “Lytse Bieb”

oktober 26, 2010 Reacties uitgeschakeld voor Bericht van de “Lytse Bieb”

Lytse Bieb, al in veel plaatsen aanwezig. In NoordWest Fryslân zijn 16 Lytse Biebs.
Een Lytse Bieb is een bibliotheekservicepunt: een kleine bibliotheek, gevestigd in een basisschool, dorpshuis of zorgcentrum voor zowel de jonge als volwassen inwoners van kleine dorpskernen. Met de komst van een Lytse Bieb blijft een belangrijke voorziening in het dorp behouden, zo wordt de leefbaarheid op het platteland vergroot.
De Lytse Bieb richt zich met name op kinderen en minder mobiele volwassenen die niet gemakkelijk naar een bibliotheekvestiging in een andere plaats kunnen gaan. De collectie is hier op afgestemd. Naast een groot aantal kinderboeken is er ook een collectie voor volwassenen. De collectie wisselt regelmatig, zodat er vaak iets nieuws te vinden is.
Materialen die niet aanwezig zijn, kunnen via de website of de medewerker worden besteld. De medewerker neemt wekelijks de bestellingen mee.
Eenmaal per week is een medewerker van de bibliotheek aanwezig om te helpen en vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn de meeste Lytse Biebs een aantal uren per week geopend door vrijwilligers, er is op dat moment geen bibliotheekmedewerker aanwezig. De materialen kunnen dan geleend worden door middel van zelfbediening. Op deze manier probeert de Lytse Bieb zoveel mogelijk openingsuren te realiseren.
Er zijn Lytse Biebs in: Achlum, Beetgumermolen, Boksum, Deinum, Dongjum, Marssum, Nij Altoenae, Oosterbierum, Oude Bildtzijl, Ried, Sexbierum, Sint Jacobiparochie, Tzum, Tzummarum, Vrouwenparochie en West-Terschelling. Meer informatie, adressen en openingstijden is te vinden op www.lytsebieb.nl.


Jaarlijkse december bingo

oktober 21, 2010 Reacties uitgeschakeld voor Jaarlijkse december bingo
De jaarlijkse
decemberbingo

Zaterdag 11 december

20.00 uur
in de Sparta kantine.
Iedereen is welkom.
Kom op tijd, want vol = vol.
!! Fantastische prijzen !!
Georganiseerd door de bingobabes:
Tanja, Harriët, Nealtsje, Jolanda, Jo-an & Ingrid

Berichtje aan de mysteryspelers

oktober 8, 2010 Reacties uitgeschakeld voor Berichtje aan de mysteryspelers

Beste Mysteryspelspelers,

a.s. zaterdag is de dertiende editie van het Mysteryspel

Pas dus goed op op voor zwarte katten, ladders en het ongeluksgetal.

Een hint om je voor te bereiden op de 13e keer:
– Welk sprookje gaat ook al weer over een kat?
– En hoe zit het met je kunsten op het gebied van sjoelen?
Op dit moment kun je je niet meer opgeven: meer dan 150 kinderen doen zaterdag mee.
We beginnen om 20.15 uur in de gymzaal. Het spel start om 21.00 uur.
Allemaal heel veel succes!

Groeten van de Activiteitencommissie


Jubileumboek Werkgroep Deinum Doe en NO

oktober 3, 2010 Reacties uitgeschakeld voor Jubileumboek Werkgroep Deinum Doe en NO

 

Hier ziet U een afbeelding van de omslag van ons nieuwe boek. De wurkgroep bestaat namelijk 25 jaar en dat moet worden gevierd, met een jubileum-boek.

Het is een boek geworden in A4 formaat met 128 pagina’s. Het telt 11 artikels over de geschiedenis van Deinum, Ritsumazijl en it Holt. Alle artikels zijn ruimschoots voorzien van foto’s (ook veel oude foto’s).

Het zijn verhalen over de fabriek, over de schipperij, over de oorlog, over bakkers, over de grasdrogerij en over nog veel, veel meer. Kortom, een boek, dat het beslist verdient om te worden gelezen, om te bekijken en om te hebben, maar ook om er een ander mee te verrassen (bijv. als verjaardagscadeau, voor Sinterklaas of onder de Kerstboom). Het boek kost € 15,00. We verkopen 450 boeken en op is op.

Op maandagavond 11 oktober a.s. wordt het boek middels een huis-aan-huis-aktie in Deinum en omstreken aan de man gebracht. Alleen daarna kan het nog op een aantal adressen worden opgehaald. (R. Visser, 058.2542226 – Joh. Sybrandi, 058.25413476 en A. Faber, 058.2541418). Ook bij bakker Sybesma in Deinum ligt het boek vanaf 12 oktober op de toonbank. Dit is met name bedoeld voor die mensen die niet in Deinum wonen, maar het boek wel graag aan zouden willen schaffen.