Deinum

Monthly Archives: december 2013

Dennis Storm opgepakt na ruzie met Deinumer

december 24, 2013 Reacties uitgeschakeld voor Dennis Storm opgepakt na ruzie met Deinumer

BNN-presentator Dennis Storm is zondagnacht opgepakt na een bezoek aan Het Glazen Huis, waar radiozender 3FM geld ophaalt voor een goed doel. Storm (28) ging na afloop nog even een borreltje drinken in een café in de buurt en ging daar met een andere bezoeker op de vuist. Dat was een jongen van 20 uit de Friese plaats Deinum.

Meer lezen

Groep 8 brengt cheque naar het glazen huis

december 20, 2013 Reacties uitgeschakeld voor Groep 8 brengt cheque naar het glazen huis

Vrijdagochtend is door groep 8 van sws Twaspan een cheque aangeboden bij het glazen huis ten bate van de serious request aktie.

twaspanseriousrequest

Meer lezen

Lytse bieb vanavond voor het laatst open in Deinum !

december 16, 2013 Reacties uitgeschakeld voor Lytse bieb vanavond voor het laatst open in Deinum !

Sluiten Lytse Biebs Menameradiel

Doordat de gemeenteraad van Menameradiel zich genoodzaakt ziet om te bezuinigen op het bibliotheekwerk, sluiten de Lytse Biebs in Menameradiel per 20 december 2013.

Leden kunnen, zoals nu ook al het geval is, in alle bibliotheken in Fryslân lenen. Naast natuurlijk in de bibliotheek in Dronryp blijft u welkom bij onze bibliotheken in Franeker, St.-Annaparochie, Stiens en Harlingen.
Maandag 15 december kunnen geleende materialen tussen 18.30 en 19.30 uur  in de Lytse Bieb worden ingeleverd. Daarna kunnen de klanten lenen en inleveren in één van de andere vestigingen.


Twaspan kuier voor Serious Request

december 4, 2013 Reacties uitgeschakeld voor Twaspan kuier voor Serious Request

Op 11 December 2013 gaan alle kinderen groep 1 t/m 8 samen met de leerkrachten en vele ouders van de Samen werkingsschool Twaspan in Deinum lopend naar de locatie waar het glazen huis in Leeuwarden dat nu in opbouw is. Dit is een afstand van ongeveer 6 kilometer. Een afstand die voor veel kinderen in Afrika normaal is om naar school te lopen of schoon drinkwater te halen. Alle kinderen hebben hiervoor sponsors gezocht.

Door met z’n allen eens deze afstand te lopen worden onze leerlingen zich extra bewust van onze luxe, maar ook dat hoe fijn het is om op deze manier iets voor een ander te kunnen betekenen. De kinderen nemen ieder een eigen beker water mee naar het Zaailand, waar ze die vervolgens in een grote emmer legen om er limonade van te maken.

Het zou fijn zijn als we eventueel even mogen gluren bij de opbouw van het glazen huis. Voor de kinderen is dat natuurlijk helemaal geweldig.

De opbrengst zullen een aantal leerlingen op vrijdag ochtend 20 december bij het glazen huis aanbieden.

Meer lezen