Deinum

Monthly Archives: juli 2015

Vliegbewegingen op zaterdag 1 augustus

juli 29, 2015 Reacties uitgeschakeld voor Vliegbewegingen op zaterdag 1 augustus

Op zaterdagmiddag 1 augustus 2015 vinden er vanaf vliegbasis Leeuwarden enkele vliegbewegingen plaatst. Het betreft het starten en landen van een Belgische F-16 en een Hawker Hunter van de Dutch Hawker Hunter Foundation (DHHF). Beide toestellen vliegen ter ondersteuning van de Texel Airshow. De vliegbewegingen vinden plaats tussen 14:45 uur en 17:15 uur.  

Klachten over geluidhinder kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen-en-oefeningen of via het gratis nummer 08000226033.


Rare Apen organiseren uniek evenement

juli 2, 2015 Reacties uitgeschakeld voor Rare Apen organiseren uniek evenement

Op 29 augustus organiseren een aantal leerlingen van SWS Twaspan een groot race feest op de N31 ter hoogte van Deinum. Dit stuk snelweg is afgesloten en zal binnenkort verdwijnen. Maar zij maken daar nog even gebruik van :-). Om het allemaal te regelen hebben ze een heuse activiteitenbrigade opgericht onder de naam “Rare Apen”.

De schoolkrant

Het feest is naar aanleiding van hun missie; meer leuke dingen doen voor medeleerlingen. De kinderen zijn het beu dat ze altijd afhankelijk zijn van de gemeente of grillige sponsoren en hebben daarom zelf een idee bedacht om geld te verdienen voor alle basisscholen in de gemeente.

Meer lezen

Presentatie 1e schetsen woongebieden in Deinum

juli 1, 2015 Reacties uitgeschakeld voor Presentatie 1e schetsen woongebieden in Deinum

Op 29 juni zijn in de gezellig-volle kantine van Sparta ’59 de eerste schetsen voor de nieuwe woningbouw in Deinum getoond. Het gaat om drie mogelijke invullingen van de drie zogenaamde “woonvelden” zoals die langs het kanaal, op de plek van de huidige sportvelden en de brug en de weg zijn gepland.

Hieronder de presentatie die op 29 juni is gehouden.

Meer lezen