Deinum

Monthly Archives: december 2016

Restauratie Hardorff-orgel gestart

december 28, 2016 Reacties uitgeschakeld voor Restauratie Hardorff-orgel gestart

Afgelopen woensdag (21 december) is een begin gemaakt met de restauratie van het Hardorff-orgel in de St-Janskerk.

Nadat eerder in die week de steiger is opgebouwd, hebben werknemers van Orgelmakerij Mense Ruiter uit Zuidwolde de frontpijpen uit het orgel verwijderd.

Hierdoor kan in januari een begin worden gemaakt met het schilderen van het front.

Met het technische gedeelte van de restauratie zal in april worden begonnen.

Tot zolang zal het orgel nog bespeelbaar zijn.

Klik hier voor de foto’s die hiervan gemaakt zijn (ook weer dank aan Rinze Leeverink).


Burgemeester gemeente Menameradiel sluit drugspanden

december 23, 2016 Reacties uitgeschakeld voor Burgemeester gemeente Menameradiel sluit drugspanden

PERSBERICHT
Menaam, 23 december 2016

In opdracht van de burgemeester van de gemeente Menameradiel heeft vandaag in Dronryp en Deinum twee panden voor de duur van drie maanden gesloten. In de panden waren drugs en drugsgerelateerde goederen aangetroffen.

Het gaat om een woning in Deinum en een bedrijfspand in Dronryp. In de woning in Deinum werden op 13 oktober jl. onder andere 1514 hennepstekken aangetroffen. In het bedrijfspand te Dronryp vond de politie op 7 november jl. onder andere 436 hennepplanten. In beide panden lagen diverse goederen die aan de productie en verwerking van hennep zijn gerelateerd.

Drugshandel en – productie brengt overlast met zich mee en heeft een ongewenste aanzuigende werking op criminele personen en activiteiten. Op grond van artikel 13b lid 1 van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om de panden te sluiten en te verzegelen.


december 21, 2016 Reacties uitgeschakeld voor

kerstkaart-2016


Nieuwe straatnamen!!!!

december 19, 2016 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe straatnamen!!!!

thumbnail__20161219_201014

Zoals al aangegeven is de afronding van de gebiedsontwikkeling nabij, komende weken zullen ook de woonvelden klaargemaakt worden voor bebouwing. Zoals het zich nu laat aanzien kunnen de eerste huizen begin zomer gebouwd worden. Heel binnenkort wil de gemeente graag weten welke straatnamen wij als dorp Deinum graag willen gaan gebruiken voor de nieuwbouw wijken. Ideeën hier voor zijn al wel bekend, graag willen wij ook vanuit het dorp reacties en ideeën hierover. Het zal waarschijnlijk gaan om drie hooguit vier nieuwe straatnamen.

Vanuit het Dorpsbelang hebben we een paar ideeën, namelijk:
De Spartaan
Troch de Koer
de Tredde Keats

Andere ideeën zijn altijd welkom!!!


Schoolplatenmuseum Deinum opent nieuwe expositie

december 19, 2016 Reacties uitgeschakeld voor Schoolplatenmuseum Deinum opent nieuwe expositie

Op zaterdag 17 december om 14:00 uur start de nieuwe expositie: ‘Hoe heurde het eigenlijk?’ in het schoolplatenmuseum Deinum.

Getoond wordt een selectie van schoolplaten uit de 19e en 20e eeuw waarmee kinderen ‘normen en waarden’ geprobeerd werd bij te brengen. De collectie bevat platen van de schoolplaat schilders Gabriëlse, Mathy, het Vrije Stel Onderwijs en Van Lummel.

Meer lezen

Woon-werkkavels in Deinum

december 16, 2016 Reacties uitgeschakeld voor Woon-werkkavels in Deinum

In de planning voor de nieuwe inrichting van de oostzijde van Deinum zijn ook woon-werkkavels voorzien. Dat zijn kavels waar een bedrijf, al dan niet met een bedrijfswoning ervoor, mogelijk zijn. Deze kavels worden aangelegd aan de Spoorstrjitte, nabij het spoorviaduct en naast Loonbedrijf Hiemstra. Hieronder kunt u de ligging van de kavels zien.

1

Nu de werkzaamheden in dit gebied een eind gevorderd zijn, is bekend hoe groot de beschikbare ruimte voor de woon-werkkavels werkelijk is en kunnen wij tot uitgifte van de kavels overgaan.

Meer lezen

Kerstmarkt ten bate van restauratie Hardorff-orgel

december 15, 2016 Reacties uitgeschakeld voor Kerstmarkt ten bate van restauratie Hardorff-orgel

Evenals vorig jaar is zaterdag 10 december in de St. Janskerk een kerstmarkt gehouden ten bate van de restauratie van het Hardorff-orgel uit 1865.

Deze keer was het kleinschaliger van opzet. Hoewel het niet zo druk was, liep het toch redelijk door en was het gezellig om even bij te praten bij een kopje koffie met gebak!

 

Hierbij enkele foto’s  (foto’s Rinze Leeverink)

 


Sinterklaas

december 2, 2016 Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas

Aanstaande maandag komt Sinterklaas langs met zijn Pieten. Althans, dat hopen we, want Routepiet heeft het wegwijs boek op school laten liggen toen we de schoen hadden opgezet.
We gaan er van uit dat dit opgelost kan worden door Piet zodat Sint om ongeveer 8.30 uur bij school aankomt.
We verzamelen allemaal op het schoolplein.