Deinum

Monthly Archives: februari 2017

Derop út helpt ouderen het voorjaar in

februari 22, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Derop út helpt ouderen het voorjaar in

Op 8 april vindt in Marsum de informatiemarkt Derop út plaats. De informatiemarkt is bedoeld voor ouderen die na een lange winterperiode van stilzitten lekker naar buiten willen. Wandelend, met de fiets, de scootmobiel, maar ook met de auto. Veel ouderen ondervinden daarbij een drempel; zij zijn bijvoorbeeld bang om te vallen. De fiets heeft immers de hele winter in de schuur gestaan. En hoe waren de regels voor de scootmobiel ook alweer: wel of niet op het fietspad?

Meer lezen

Nije klok derby yn Deinumer Toer

februari 14, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Nije klok derby yn Deinumer Toer

Onderstaande tekst overgenomen uit Klaver Trije van april 2016.

Yn de Sipeltoer fan Deinum hinget ien klok út 1544. Hiel lang lyn hongen der twa klokken yn de klokkestoel yn de toer. De Deinumer toer is krekt as de tuorren fan Bitgum, Dronryp, Ingelum en Marsum eigendom fan gemeente Menameradiel en yn behear fan de Stichting tot behoud van monumenten in de gemeente Menaldumadeel. Om de safolle jier besteget dizze Stifting jild oan it ûnderhâld fan har monuminten. De klokken en klokkestuollen fan dizze fiif tuorren krije dit jier in opknapbeurt en nije lied-assen foar in bedrach fan € 170.000. Foar it lege plak yn de Deinumer klokkestoel hat niisneamde Stifting jild ornearre foar in nije klok. It lieden fan de Deinumer klok is net kompleet, seit de Stifting, sûnder it lûd fan in twadde klok.

Meer lezen

Meer bewegen in 2017? Doe mee aan het nieuwe beweegprogramma Fit Waadhoeke in!

februari 6, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Meer bewegen in 2017? Doe mee aan het nieuwe beweegprogramma Fit Waadhoeke in!

Bent u tussen de 50 en 65 jaar en wilt u in 2017 meer bewegen? En woont u Menameradiel? Dan is het nieuwe beweegprogramma Fit Waadhoeke in iets voor u! Fit Waadhoeke in is een beweegproject van 8 weken waarbij u één of twee keer per week kennis kunt maken met een beweegactiviteit bij u in de buurt. Waarbij u kunt kiezen uit 12 verschillende beweegactiviteiten. Dit project start vanaf 13 maart.

Meer lezen