Deinum

Monthly Archives: mei 2022

Vertelavond op woensdag 18 mei

mei 17, 2022 Reacties uitgeschakeld voor Vertelavond op woensdag 18 mei

 

Wat later in het seizoen dan we meestal gewend zijn, maar er staat nog een activiteit op de rol voor de komende periode.

In het eerste coronajaar konden we nog net een start maken met de Vertelavond . Mensen uit onze dorpen die een bijzonder beroep hebben en ons daar iets over vertellen en met ons in gesprek gaan.

Voor deze Vertelavond hebben Geertje van der Zee uit Boksum en Jeanine Kuipers uit Deinum hun medewerking toegezegd.

Geertje werkt in St. Annaparochie op een asielzoekersschool. Een bijzondere vorm van onderwijs omdat hier veel verschillende talen en culturen samenkomen. Daarnaast hebben de omstandigheden waarvoor ouders gevlucht zijn bij ouders en kinderen diepe sporen achtergelaten welke het leerproces soms in de weg zitten. Door de oorlog in Oekraïne is onderwijs aan gevluchte kinderen weer volop actueel.

Jeanine Kuipers neemt ons mee naar de operatiekamer. Een kamer waar we het liefst pas komen als er geen andere mogelijkheden meer zijn op verbetering van de gezondheid. Dit is de werkplek van Jeanine en zij gaat ons vertellen hoe er in deze “geheimzinnige ” kamer wordt gewerkt.

Door alle vanwege Corona uitgestelde operaties, is ook dit een zeer actueel onderwerp.

Uiteraard is er bij beide onderwerpen volop ruimte om vragen te stellen.

Datum: woensdag 18 mei Locatie: St. Janskerk Aanvang: 20.00 uur


Kerk open

mei 17, 2022 Reacties uitgeschakeld voor Kerk open

 

We hebben in onze dorpen Boksum, Blessum en Deinum drie prachtige kerken staan. In Boksum en Blessum zijn de kerken overdag altijd open. Na een oproep van het bestuur van de kerken, is het nu ook in Deinum mogelijk de kerk zo nu en dan binnen te lopen. Er is dan een vrijwilliger aanwezig.

De kerk in Deinum is iedere eerste zaterdag van de maand open van 11.00 tot 15.00 uur. Naast deze zaterdagen zullen de vrijwilligers de kerk ook op andere momenten spontaan open zetten. Bordjes in het dorp met de woorden´kerk open´ maken dit dan duidelijk.

U kunt op die momenten de kerk bezoeken. Misschien wilt u even een kijkje nemen, een praatje maken of juist stil zijn.  Van harte welkom! Er is koffie en thee.

Heeft u ook zin en tijd om de kerk zo nu en dan open te zetten? Wij zoeken nog vrijwilligers! U kunt zich aanmelden bij:

Aafke Koster

Sint Janswei 10

Deinum

Telefoon: 0624328212 

E-mail: aafkekoster @ yahoo.com


2e fase herbestrating Pypsterhôf

mei 2, 2022 Reacties uitgeschakeld voor 2e fase herbestrating Pypsterhôf

Volgende week wordt begonnen met de 2e fase van de herbestrating van de pypsterhof. Zie voor de omrij route onderstaande plaatje