De kernen in gemeente Waadhoeke krijgen glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk

woensdag 2 november 2022

DELTA Netwerk gaat in 34 dorpen in gemeente Waadhoeke en de dorpen Midlum en Wijnaldum uit gemeente Harlingen glasvezel aanleggen. Na het verstrijken van de deadline van 26 oktober bleek dat er hier voldoende inwoners zich hebben aangemeld voor glasvezel. De aanleg start waarschijnlijk al in Q1 van 2023 en het laatste dorp zal medio 2024 van glasvezel gebruik kunnen maken. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen diegenen die nog geen abonnement hebben afgesloten, de kans om zich tot 27 november om zich alsnog aan te melden zonder dat er aansluitkosten gerekend worden.

Gemeente Waadhoeke

Zarah van den Berg, projectmanager bij DELTA Fiber Netwerk, legt uit: “We zijn heel blij dat het gelukt is. Het buitengebied is al aangesloten op een glasvezelnetwerk en in de stad Franeker bleek er net voor de zomervakantie al voldoende animo. Het is voor iedereen hier heel fijn dat nu ook de inwoners van deze dorpen aangesloten worden op glasvezel. Zij mogen natuurlijk niet achterblijven.”

Gratis glasvezel voor alle inwoners
Van den Berg vervolgt: “Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners binnen deze dorpen een gratis glasvezelaansluiting aangeboden. Elke straat krijgt zo een toekomstbestendig internet- en televisienetwerk.

Maar let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen zij dit voor 27 november 2022, dan profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders én hoeven er geen kosten betaald te worden om het netwerk later te activeren.”

Glasvezel Informatiepunten in Franeker en Sint Annaparochie blijven open
Mensen die meer willen weten over glasvezel of de aanleg ervan, kunnen terecht bij het Glasvezel Informatiepunt aan de Dijkstraat 9 in Franeker en aan de Van Harenstraat 18 in Sint Annaparochie. Aanmelden kan verder via de website en de lokale wederverkopers die ook op deltanetwerk.nl te vinden zijn.

Over DELTA Netwerk
Wij zijn DELTA Netwerk, onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al meer dan 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand nog zo’n 30.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.