Deinumer jeugd vangt vierenveertig vissen per uur

maandag 14 september 2015

Wat een prachtige donderdagavond. ( 10 september j.l. ) bij het witte bruggetje aan de Heeghiemsreed.

Een heerlijk temperatuurtje en windstil, iedereen zocht zijn eigen plekje aan de Blessumervaart.

Zo…, zestien hengels werden uitgegooid en nu maar wachten dacht ik, niets was minder waar, de één na de ander riep; ”vis, vis!”, ongelofelijk vierenveertig vissen werden er binnen één uurtje gevangen.

Jelmer spande de kroon, met maar liefst zestien vissen per uur was hij echt de topvanger van de dag, Super! Ik moet hem toch eens vragen wat voor tovervoer hij meegebracht had. De wedstrijd ging echter om ”Wie vangt de grootste vis!”, deze prijs ging naar Janneke, zij ving vijf vissen waarvan de grootste 21,5 cm was.

Succesvolle nieuwkomer van de viswedstrijd was Jesse, hij ging er met de tweede prijs vandoor, zijn grootste vis was 20,5 cm van de zeven vissen die hij aan de haak had geslagen. De poedelprijs ging naar Marit, trots liet ze mij haar gevangen visje zien… 9 cm, helaas niet groot genoeg maar werd met de prijsuitreiking toch verrast dat ze ook iets uit mocht zoeken.

Dit jaar werden echter alle deelnemers een beetje verrast, Jumper had voor elke deelnemer een Goodiebag gemaakt met daarin een paar leuke attenties met o.a. een nieuwe dobber en een bakje voor het aas. Volgens mij zou er volgend jaar best eens nog meer vissen gevangen kunnen worden.

Namens Titia Sijbrandij,
Activiteiten Commissie Deinum