Luchtmachtdagen vliegbasis Leeuwarden I

maandag 12 september 2011

In verband met het grote aantal bezoekers tijdens de Luchtmachtdagen dient het verkeer op vrijdag 16 en zaterdag 17 september rekening te houden met enige vertraging op de wegen rond Leeuwarden.

De organisatie roept bezoekers op zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets naar de Luchtmachtdagen te komen. Vanaf het station in Leeuwarden rijden vanaf 07:30 uur pendelbussen van en naar de vliegbasis. Dit vervoer is gratis. Ook mensen die niet met de trein reizen, mogen gebruik maken van de gratis pendelbussen. Vanaf station Leeuwarden dient het publiek rekening te houden met een reistijd tussen de 10 en 20 minuten. De NS zorgt voor extra en/of langere treinen van en naar Leeuwarden.

Bezoekers worden met borden op alternatieve routes gewezen en zo naar de parkeerplaatsen van de Luchtmachtdagen geleid. Hierbij zijn afzonderlijke routes aangegeven voor regulier gemotoriseerd verkeer, motoren en (brom-)fietsen. Voor verkeersinformatie kunt u tijdens de Luchtmachtdagen naar Omrop Fryslan luisteren op 92.2 FM. Ook andere belangrijke informatie van de organisatie wordt verspreid via twitter, @luchtmachtdagen. Alle locaties binnen de gemeente Leeuwarden blijven bereikbaar tijdens de Luchtmachtdagen.

Parkeerlocaties deze dagen zijn het WTC, It Noarderfjild in Stiens, de Kleine Wielen en op zaterdag de Stenden Hogeschool en de NHL. Ook de A-31 tussen Dronrijp en Marssum is in beide richtingen afgesloten ten behoeve van parkeerplaatsen. Vanaf alle parkeerplaatsen zal de gehele dag een gratis buspendeldienst ingezet worden. Parkeerkosten bedragen € 5,-. Motorrijders krijgen de mogelijkheid de motor in een hal van het WTC te stallen voor hetzelfde bedrag. Reisgezelschappen die per eigen bus naar de Luchtmachtdagen komen, dienen eveneens te parkeren op het WTC-terrein voor € 50,-. Fietsen kunnen gratis worden geparkeerd op een tweetal weilanden. Deze zijn te bereiken via de wijk Westeinde, Jan Jelles Hofleane of via de Mr. P.J. Troelstraweg/Keegsdijkje. Vanaf beide locaties is er een vrije toegang tot de vliegbasis.

In verband met de handhaving van de openbare orde en veiligheid worden beide spottersplaatsen bij Jelsum en Marssum afgesloten voor publiek van maandag 12 tot en met zaterdag 17 september. Dit geldt ook voor de parallelweg ter hoogte van de vliegbasis Leeuwarden naar Stiens.