Mysteryspel 4 oktober 2008…

donderdag 25 september 2008

Op de donkere avond van het Mysteryspel liggen er in Deinum drie oude schatten verstopt.
Slechts een persoon weet waar deze kisten vol met waardevolle prijzen verstopt liggen. Dat is een nar die je langs allemaal vreemde, soms gekke, figuren langs stuurt. Doorsta je de beproevingen van de mysterieuze figuren, dan krijg je een schatkaart. Maar pas, op! Er zijn spoken aanwezig die jouw ballonnen willen lek prikken!”

Over het opgeven
Het Mysteryspel is voor deelnemers van 10 tot en met 15 jaar zijn
Je speelt het spel in een groepje van 4,5 of 6 deelnemers.
Opgeven doe je alleen, of in een groepje. Samen kunnen we van kleine groepjes een grotere maken.
Tot en met donderdag 2 oktober kun je je opgeven bij Ineke Seegers.

Welke tijd?

Het spel begint om 20.15 uur in de gymzaal van Deinum. Je groepje krijgt dan een startkaart en ballonnen.
Na de uitleg start iedereen tegelijk om 21.00 uur. Om 22.30 uur stopt het spel.

Op zoek naar de figuren
Je gaat opzoek naar vijf mysterieuze figuren die verstopt zitten op de Sint Janswei en de straatjes erbinnen in. Je hoeft ze niet in een volgorde te zoeken. Bij elk mysterieus figuur doe je een beproeving. Gaat dit goed? Dan krijg je hiervoor een bewijs op je startkaart.
Staat er een ander groepje bij een figuur? Ga dan snel op zoek naar een nieuw figuur en kom later terug. Wachtende deelnemers zijn een makkelijke prooi voor een spook!

De beproevingen
Je groepje mag pas aan de beproeving beginnen, als iedereen in je groepje aanwezig is. Ook moet iedereen in elk geval een ballon om de middel hebben.
Heb je alle beproevingen goed volbracht, dan zoek je de nar en ruil je jouw kaart voor een startkaart. Nu kun je de schat zoeken.

Spoken
Elke deelnemer heeft een aantal ballonnen om de middel. Soms kan er spook langskomen en een ballonnetje lek prikken. Hoeveel spoken er zijn en waar ze verstopt zitten, is niet bekend.
Als je geen ballonnen meer hebt, moet je in je groepje opnieuw gaan verdelen zodat iedereen minimaal een ballon heeft.

Wie wint de schatkisten?
Er zijn drie schatkisten. Een voor de eerste, een voor de tweede en een voor de derde prijs. Wie als eerste bij de nar komt, krijgt de schatkaart voor de eerste prijs. Om 22.45 uur maken we de schatkisten open met iedereen erbij open op het startpunt.