Oplevering Boksumerdaambrug

maandag 4 juli 2022

De brug in de Boksumerdyk - de Boksumerdaam - is vernieuwd en bewoners uit de regio worden uitgenodigd om bij de feestelijke oplevering op woensdag 13 juli aanwezig te zijn. De nieuwe brug voor (brom)fietsers en voetgangers is een belangrijke verbinding tussen Leeuwarden/Goutum en Boksum/Deinum. De brug is voor het grootste deel duurzaam gebouwd én het is mogelijk om een kluunvoorziening te plaatsen.

Over Deinum

Dat is belangrijk, want het is de eerste brug in de Elfstedenroute. Redenen om samen op een feestelijke manier bij deze nieuwe brug stil te staan. Wethouder Evert Stellinwerf van de gemeente Leeuwarden, ingenieur Bouke Dijk van WSP, Meindert de Wolff van Knol Akkerum en Wiep Schuurmans van de Elfstedentochtvereniging leveren de nieuwe brug op een bijzondere manier op.

Mobiele kluunvoorziening

Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n mobiele kluunvoorziening? We gaan het zien bij de oplevering. De koffie/thee en het gebak staat klaar om 16.00 uur. U heeft dan ook ruimte om vragen te stellen over deze nieuwe fiets- en voetgangersverbinding.