Verslag van de Deinumer motortocht 2013.

maandag 14 oktober 2013

Zondag 23 september hebben we de 5e Deinumer, jubileum, motortoertocht gereden.Na de koffie en met goed weer vertrokken we om 10uur vanaf de St. Janswei bij Reinold en Epie.
Om onze dorpsgenoten mee te laten “genieten” van het motorspektakel deden we met de 25 motoren eerst een rondje St. Janswei en overig Deinum, voordat we op pad gingen.

De eerste Harley, met stuurman GF, hield het bij Hilaard, ondanks aanmoedigingen van Nooitmeerkammen, al voor gezien en keerde terug.Door dit voorval miste de staart van de groep de aansluiting en bedacht ter plekke een nieuwe route. Toevallig kwam de groep op het Langweerder pondje weer bij elkaar. Net nadat het bezoek aan het Indian museum in Lemmer was afgelopen meldden zich de laatste 2 mede toerrijders, lange nacht gehad en dus….. uitgeslapen.

De tocht werd vrolijk voortgezet en al slingerend reden we over de Zuiderzeedijk richting Vollenhove. De groep brak in tweeën omdat de staart van de groep spontaan een andere club motorrijders volgde bij een stop. Toen de helmen af gingen werden de “nieuwe Deinumers” ontmaskerd en werd de vergissing duidelijk. Daarna werd snel weer geprobeerd aansluiting te krijgen bij de kopgroep, na 40km lukte dit weer (ribben) bij het restaurant voor de lunch.

Het vervolg van de tocht ging o.a. langs de behoorlijk bochtige Linde waar sommige rijders de vele slokjes van de vorige avond opnieuw beleefden. Hoe dichter we via allerlei onbekende wegen en dorpen weer bij Deinum kwamen hoe meer er geshowd moest worden. Met name door een oudere BMW rijder,GB, die denkt Valentino Rossi te zijn. Het laatste wat we van hem zagen was een gele flits en………….. In de buurt van Jirnsum vond een tweede Harley het mooi geweest en stopte ermee. Na een paar stevige woorden werd de Harley geparkeerd en is berijder BF weggesnord zittend achter op een CapoNord. De staart van de groep sloot zich in Deinum weer aan……..

De organisatie kwam nog tot een paar bijzondere ontdekkingen m.b.t. de deelnemers nl;
– dat sommige rijders te laat komen met het excuus dat bij hun het wc papier op was…
– dat een rijder aangaf nog nooit zo’n mooie tocht te hebben gereden, waarbij wij ons afvroegen of dat komt omdat zijn vrouw niet mee was
– deelnemers hun schoonzoon in spé meenemen, waarschijnlijk een ultieme test om te kijken of de persoon in kwestie wel door de keuring komt…..
– er deelnemers waren die zelfs een nieuwe helm hadden aangeschaft en de motor gepoetst hadden.

De belangrijkste conclusie en daar was iedereen het over eens; het was een geweldige dag die ’s avonds heerlijk werd afgesloten met een rijsttafel in de tuin van Reinold en Dineke.
Een ieder kreeg een DVD mee met beeldmateriaal van de eerder gereden tochten.

Wij kijken nu al weer uit naar volgend jaar !!!
foto 7  foto 8 foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7