Verslag viswedstrijd …

vrijdag 28 augustus 2009

Viswedstrijd 2009

De viswedstrijd zou dit jaar op vrijdag 28 augustus plaats vinden. Het was tot de laatste minuten spannend of het door zou kunnen gaan. Er dreven zwarte wolken over, de regen kwam in bakken vol naar beneden, het onweerde en het bliksemde. Maar …….. www.buienradar.nl gaf aan dat het om 19.00 uur (de start van de viswedstrijd) droog zou zijn. En inderdaad, even voor 19.00 uur klaarde het op, de zon brak door,de eerste mensen stonden al op de vissteiger, we gingen los, en hoe!

Het decor was al prachtig, een schitterende dubbele regenboog op de achtergrond, en nog steeds wat onweergerommel en een enkele flits in de verte. Er kwamen steeds meer mensen een hengeltje uitwerpen. Uiteindelijk waren we met meer dan 60 personen (kinderen, volwassenen, vissers, toeschouwers etc.) en was het reuze gezellig.
Riemer sloeg net als vorig jaar meteen het ene na het andere visje uit het water, dat beloofde nog wat. Het bleek een perfect visweertje te zijn, nog niet eerder zijn er zulke grote vissen gevangen tijdens de Deinumer viswedstrijd.

Het werd een waar spektakel, met de familie Bleeker in de hoofdrol (laten we alvast een gouden tip verklappen: vissen met bruine bonen- en maïs uit blik schijnt heel goed te werken). De jury bleef heen en weer rennen, overal moesten visjes opgemeten worden. Op een gegeven moment was er een heuse strijd aan de gang tussen Sil en een enorme vis aan zijn hengel, wie zou dit gaan winnen? Sil moest al zijn krachten en professie aanspreken in dit gevecht, hij kreeg er pijn van in zijn armen, al hangend aan de hengel, beetje laten vieren en weer een stukje inhalen, opperste concentratie. En ja hoor, het lukte Sil deze strijd te winnen. Zorgvuldig werd de vis binnen gehaald, onder aanmoediging van een enthousiast publiek dat was toegestroomd. Voorzichtig werd het haakje verwijderd, de vis gemeten, nog even een fotomomentje, en toen liet Sil de vis weer rustig in het water glijden, op weg naar de vrijheid. Wat een avond.

De uitslag was als volgt:
Sil Bleeker, met een enorme snoek van wel 68 cm. Sil koos het leefnet als prijs.
Fen Bleeker, bijna net zo groot als Fen was de vis die hij binnenhaalde, een brasem van 47 cm. Fen wilde graag de viskoffer mee naar huis nemen.
Selmar Wentink, glunderend en trots haalde Selmar een brasem van 46 cm. binnen. De hengel was voor Selmar.
Het kleinste visje werd deze avond gevangen door Koosje Kuiphof, het was 8 cm. Koosje kreeg een compleet draad/dobbersetje.

Tot slot willen we nog graag Anita Suierveld bedanken voor haar deskundige jurering. Tot op de centimeter nauwkeurig werden alle vissen gemeten. En Wim Snel voor het maken van de foto’s. Hij had het er maar druk mee, al die kinderen die met hun enorme vissen op de foto wilden.

Graag tot volgend jaar. De activiteiten commissie.
De foto’s volgen nog ………
Verslag : van onze verslaggeefster J. Vogelsang