Wat zou jij doen met €600,00 ?

maandag 25 januari 2016

Iedereen kent ze wel, de discussies over roken.
Waar mag het nog wel en waar mag het niet.
Werd je vroeger op feestjes raar aangekeken als je niet rookte, ben je tegenwoordig duidelijk in de minderheid als je nog wel rookt.
Met de definitieve ingang van het rookverbod in openbare gelegenheden wordt er dan ook steeds strenger gecontroleerd en er staan hoge boetes op. Toch?

De meesten zullen nu denken; dat valt allemaal wel mee! Dat gebeurt toch niet!
Ik heb er nog nooit iemand over gehoord!
Nou… bij deze!
In oktober ontvingen wij een brief van het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport. Er was controle geweest in de feesttent en er werd gerookt. Stevig gerookt! Bovendien vond men de controle en de preventie niet afdoende. Gevolg: een boete! Bedrag: €600,-
Dat was een behoorlijke tegenvaller en de boodschap was duidelijk.
Het valt dus niet mee! Er wordt dus wel gecontroleerd en helaas waren wij de pineut!
Zonde van het geld. Voor 600 euro kunnen we heel veel andere leuke dingen doen tijdens het feest! Omdat deze boete niet te verhalen valt, betalen we met z’n allen mee. Via de inkomsten van Nocht & Wille, van It Holt en van jullie contributie!
Tijdens het komende dorpsfeest zal roken in de tent niet toegestaan zijn!
Wij gaan er vanuit dat we op ieders medewerking kunnen rekenen, want dit soort boetes willen wij graag voorkomen. Wij zullen hier, tijdens het dorpsfeest, meer aandacht aan besteden , maar wij zijn geen waakhonden. Vandaar dan ook aan iedereen de oproep je verantwoording te nemen. Rook niet in de tent en spreek elkaar er op aan.
Er bestaat een slogan; Roken moet mogen.
Prima! Maar niet meer in de feesttent!
Namens de organisatie van ons dorpsfeest,

Jacob & Louice (Restaurant It Holt)
Bestuur Nocht & Wille