Eerste paal tien nieuwbouwwoningen Deinum

Het was zo ver, de eerste paal ging de grond in. Komend najaar verrijzen tien kadewoningen aan de nieuwe haven in Deinum. Na een intensief voortraject kunnen de woningen alsnog worden gerealiseerd. Een flinke opsteker voor het dorp!

De ontwikkeling van de tien woningen is een samenwerking van Gemeente Waadhoeke, Bügel Hajema Adviseurs, Bouwbedrijf Bruinsma, Penta Architecten en Doarpsbelang Deinum. Bouwbedrijf Bruinsma is kartrekker in dit project. Het bedrijf treedt op als projectontwikkelaar en realiseert de bouw.

Penta Architecten heeft een prachtig fris ontwerp geleverd. Alle betrokken partijen waren direct enthousiast. Doarpsbelang is ook erg gelukkig met het ontwerp; het sluit heel mooi aan bij de nieuwbouw die in de afgelopen jaren in het plangebied is gerealiseerd. Er is gekozen voor de bouw van tien unieke panden, met een gebruiksoppervlak van 90 m2 en 154 m2. Zeer energiezuinig, onderhoudsarm en met oog op de toekomst gebouwd. Zo zijn er mogelijkheden tot het creëren van extra ruimte met een dakkapel en/of het realiseren van slaap- en douchegelegenheid op de begane grond. (meer…)